Prva premijera putujućeg pozorišta "Vesela tipčurina": Priča o odrastanju s rediteljskim potpisom Nikole Rakočevića

Autor:

06.11.2018 13:45

Foto:

Foto:



Posle brojnih televizijskih i filmskih uloga kojima je osvojio domaću publiku, glumac Nikola Rakočević rešio je da se oproba i u ulozi reditelja.

Reč je o komadu "Tvrdoglavo slonče", prvoj pozorišnoj predstavi Putujućeg pozorišta "Vesela tipčurina“ koja će premijerno biti izvedena na sceni UK Parobrod (subota, 10.novembar u 17h), a osim naslovnu rolu, Nikola Rakočević potpisuje i režiju.

Uz Nikolu autor "Tvrdoglavog slončeta" koji je nastao po motivima istoimene afričke narodne priče za decu, je Nemanja Jokić.

"Tvrdoglavo slonče" je, kažu autori, priča o nesigurnosti, identitetu, suočavanju sa neprihvatanjem, procesu odrastanja, o prihvatanju sebe i drugih.

Uz pomoć kofera za čuvanje i pričanje priča, njih dvojica će na sceni, glumačkim sredstvima ali i uz pomoć jedne dvodimenzionalne lutke, par točkova, šrafova i raznih mehanizama, publici ispričati priču o tvrdoglavom slončetu koje želi da bude neko drugi.

Pričajući priču kroz likove životnja, Nemanja i Nikola koriste drvo, metal, različite teksture, boje... i sve to uz zvuke džungle.

Pozorište "Vesela tipčurina" osnovali su 2017. godine Nikola Rakočević, Jelena Rakočević i Nemanja Jokić sa idejom da se pozorišne predstave igraju u prostorima koji su dostupni svima zainteresovanim za scensku umetnost. Želja im je bila da trupa jednog dana bude putujuća institicija koja će promovisati teatarsku umetnost i kulturu uopšte.