Glumici Neli Mihailović nagrada "Raša Plaović"

Autor:

20.11.2018 22:12

Foto:

Foto:



Glumici Neli Mihailović pripala je nagrada "Raša Plaović" za 2018. godinu za ulogu Danice Čvorović u predstavi ''Balkanski špijun", u režiji Tatjane Mandić Rigonat i produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu, saopštio je žiri posle današnje sednice.

Žiri, u kome su bili Aleksandra Glovacki (predsednik), Borka Trebješanin Golubović, Slavko Milanović, Igor Bojović i Olga Odanović, koja je glasala putem telefona, odluku je doneo jednoglasno.

Za nagradu su bili predloženi i Nebojša Dugalić za ulogu Proke Purića u predstavi ''Ožalošćena porodica'' u režiji Jagoša Markovića, Dušanka Stojanović Glid za ulogu Đure u predstavi ''Balkanski špijun'', Sofija Juričan za ulogu Hane u predstavi ''Režim ljubavi'', u režiji Bojana Đorđeva, Boris Isaković za ulogu Gospodina R u predstavi "Zašto je poludeo gospodin R?" u režiji Boba Jeličića.

Među kandidatima su bili i Anita Mančić za ulogu Nadežde u predstavi "Vrat od stakla" u režiji Jagoša Markovića, Svetozar Cvetković za ulogu Mihaila Aleksandroviča Rakitina u predstavi "Mesec dana na selu" u režiji Ive Milošević, Nenad Jezdić za ulogu Kantora u predstavi "Kralj Betajnove" u režiji Milana Neškovića, Vesna Trivalić za ulogu Svetlane u predstavi "Vrat od stakla", Jelisaveta Seka Sablić za ulogu Bogdanke u predstavi "Vrat od stakla".

Predloženi su i Mirjana Karanović za ulogu Natalije Petrovne u predstavi "Mesec dana na selu", Ljubomir Bandović za ukupan glumački doprinos, sa posebnim osvrtom na ulogu Ilije Čvorovića u predstavi "Balkanski špijun", Danica Ristovski za uloge Ane i Mironihe u predstavi "Poslednji rok" u režiji Valerija Kirilova i Ana Sofrenović za ulogu Zojke u predstavi "Zojkin stan" u režiji Nataše Poplavske.

Planirano je da nagrada "Raša Plaović" bude uručena Neli Mihailović 22. novembra u 19.30 sati, za kada je najavljena proslava Dana Narodnog pozorišta.

Maja Gašić

Autor