Dodeljene nagrade Udruženja filmskih glumaca: Denzel Vošington proglašen najboljim

Autor:

30.01.2017 14:57

Foto:

Foto:



Film "Hidden Figures", istinita priča o afroameričkim naučnicima u Nasi, osvojio je kasno sinoć nagradu kao najbolji film američkog Udruženja filmskih glumaca (SAG), pred predstojeću dodelu prestižnog Oskara, prenosi Beta.

Denzel Vošington u filmu "Fences" dobio je nagradu kao najbolji glumac dok je Ema Stoun proglašena za najbolju glumicu u mjuziklu "La La Land" koji je dobio rekordnih 14 nominacija za Oskara.

? #sagawards

A photo posted by SAG Awards (@sagawards) on Jan 29, 2017 at 7:30pm PST

Emma Stone receives the SAG Award for Female Actor in a Leading Role! #LaLaLand #sagawards

A photo posted by SAG Awards (@sagawards) on Jan 29, 2017 at 7:27pm PST

Ceremonija dodele nagrada u Los Anđelesu održana je u senci ukaza Donalda Trampa o zabrani ulaska u SAD državljana sedam muslimanskih zemalja, jer su neki glumci tokom govora pomenuli i osudili odluku američkog predsednika.

U susret Oskaru 2017: Film “La La Land” apsolutni favorit sa 14 nominacija

Zabrinutost je izrazila i američka Akademija za film i nauku, koja dodeljuje Oskare, navodeći da postoji mogućnost da iranskom reditelju Asgaru Farhadiju ne bude odobrena viza za dolazak na ceremoniju dodele nagrada koja je zakazana 26. februara u Los Anđelesu.

Farhadi čiji je film "Salesman" nominovan u kategoriji najboljeg stranog filma, izjavio je potom da neće prisustvovati ceremoniji dodele Oskara.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading