Ljubivoje Ršumović: Živim da bih pisao

Autor:

12.02.2017 11:33

Foto:

Foto:



Ljubivoje Ršumović, otvorio je tradicionalni, 18.poredu Salon knjige i grafike, koji u hali "Kej"organizuje pirotski Dom kulture. Pred velikim brojem mališana koji znaju mnoge Ršumove stihove i pesme, poznati pisac je rekao, da se celog života družio sa knjigama, prenose "Novosti".

Gordan Mihić: Rijalitiji zaglupljuju ljude i bude najniže instinkte

- Čitajući knjige, proživeo sam mnoge živote junaka tih knjiga. Vremenom sam počeo i da pišem tako da sada mogu reći živim da bih pisao-kazao je Ršumović, a prenose "Novosti" i podsetio da knjiga traje preko 2000 godina, utiče na sudbine mnogih ljudi i naroda i sprem na je da pomogne.

Na ovogodišnjem Salonu koji će trajati do 19.februara pojavilo je 28 izlagača i izdavača.

Emir Kusturica o filmu i ljubavi kao odbrani od sveta koji se raspada

Gradonačelnik Vladan Vasić je podsetio na poznate pirotske brendove: jagnjetinu, kačkavalj, peglanu kobasicu, a u poslednje vreme, kako je rekao Pirot je i grad knjige.

- Ako smo zbog nečega štedljivi i štedimo, onda je to da bi kupili dobru knjigu- šaljivo se obratio Vasić posetiocima na otvaranju.

Snažna Canetova poruka: Ne daj svoj život onome ko ne zna ni šta bi sa svojim životom

Direktor Doma kulture i organizator Miško Ćirić je podsetio da ove godine Salon ili Sajam kako ga još zovu postaje punoletan , što znači da će trajatio još dugo. Ulaznice su 100 dinara za porodičnu kartu, za decu 30, a za odrasle 50 dinara.

Komentari. (0)

Loading