Dubravka Mijatović: U glumačkom poslu nema zabušavanja

Autor:

14.08.2017 12:52

Foto:

Foto:



Posle 100 radnih dana završeno je snimanje serije "Nemanjići – Rađanje kraljevine“ po scenariju Gordana Mihića i režiji Marka Marinkovića, koja je okupila najveća imena srpskog glumišta.

Dubravka Mijatović: Želim da budem upamćena po ulogama, a ne po tome šta oblačim u javnosti

Dubravka Mijatović u seriji igra Anu, ženu Stefana Nemanje i majku Svetog Save, a samim tim ima jednu od najzahtevnijih i najodgovornijih uloga.

Dubravka je u glumačkim vodama već skoro 30 godina, mnogi je već nazivaju legendarnom glumicom iako je vreme na njenoj strani, a i konstantno dobija komplimente.

Svečano obeležena poslednja klapa serije “Nemanjići – Rađanje kraljevine“ (foto)

- Prvo da vam kažem da uopšte nisam mlada. Mladi su, zna se, ljudi koji izlaze iz Akademije, a ja se ovim poslom bavim skoro 30 godina. " Bolji život" je bio 1988... - rekla je glumica za Telegraf.

Ova uloga je za Dubravku bila veliki izazov, baš kao i svaka druga.

- Mi smo istrenirani da svaki posao radimo iznova, ispočetka, i da (bar ja) ono što prihvatim uradim najbolje što mogu. Nekad mi je bolja faza, nekad lošija, nekad imam više inspiracije, nekad manje...ali, u svakom slučaju, to je uvek neki moj maksimum. Nikad ne odrađujem nešto i ne zabušavam, a što je najvažnije, nikad ne radim nešto što mi se ne dopada. Sve ono što sam prihvatila bilo je nešto što se meni dopada da radim - priča Dubravka i otkriva koliko je bilo odgovorno igrati Anu, ženu Stefana Nemanje

- Odgovorno je bilo, jer sam se prvi put srela sa nekim radom na istorijskoj seriji i razlika je ogromna. Ovde se nema vremena za neke viškove i neke detalje kojima se inače uvek bavimo. Ovde je najvažnije ispričati tu priču, jer mnogo toga se dešava u tih trinaest epizoda, i bilo je važno ispričati priču precizno, jednostavno i istorijski tačno. Sve drugo je bilo nevažno i nebitno - kaže glumica.