Premijera predstave "Pošteni provalnik": Urnebesna komedija s omiljenim glumcima (foto)

Autor:

14.10.2017 10:41

Foto:

Foto:



Komedija "Pošteni provalnik" pozorišta "Boško Buha", a u režiji Milana Karadžića, sinoć je premijerno izvedena na sceni Ustanove kulture "Vuk Karadžić".

Ovu urnebesnu farsu-komediju-vodvilj napisao je 1958. godine nedavno preminuli nobelovac Dario Fo, a premijera je izvedena da godišnjicu njegove smrti.

Siže ovog komada je vrlo jednostavan: Provalnik ulazi u stan imućnog čoveka (inače odbornika gradske skupštine), a u poslu ga ometa telefon koji konstantno zvoni. Nemajući kud, on se javlja, a sa druge strane je niko drugi do - njegova žena. Tek što reši taj problem, Provalnik ponovo biva ometen u redu neočekivanim povratkom vlasnika stana i njegove ljubavnice. Ovo je samo početak komično-vodviljskog zapleta, a kako komad odmiče, prepreke ka izvršenju započetog posla bivaju sve veće i sve komičnije.

Reditelj Milan Karadžić, koji ove godine proslavlja 30 godina rada u "Buhi", predstavu je postavio na zahtev glumaca Viktora Savića, Aleksandra Radojičića, Borke Tomović i Katarine Marković, koji su želeli da zajedno igraju komediju. Pored njih, na sceni su bili i Nemanja Oliverić, Aleksandra Tomić (u alternaciji s Teodorom Ristovski), kao i specijalni gost.

Premijeri je prisustvovao veliki broj istajnutih ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Maja Gašić

Autor