Jelisaveta Seka Sablić ovogodišnji laureat Komedi festa

Autor: Svetlana Stojaković

21.10.2017 18:17

Foto:

Foto:Glumica Jelisaveta Seka Sablić ovogodišnji je laureat Komedi festa, a priznanje za doprinos filmskoj komediji uručio je reditelj Ivan Marinović, u čijoj je komediji "Igla ispod praga" slavna glumica još jednom briljirala.

-Čast mi je da primim ovu nagradu i veoma mi je drago ako sam i ja doprinela razvoju domaćeg filma - istakla je glumica.

Seka Sablić o tome zašto ne snima filmove: Moje je prošlo

Naklonost filmske kritike, ali i obožavanje publike Jelisaveta Seka Sablić postigla je sjajnim ulogama u kultnim ostvarenjima "Maratonci trče počasni krug“, "Burduš“, "Rad na određeno vreme“, "Tesna koža ”, ali i brojnim pozorišnim predstavama i tv serijama ( “Bolji život”, “Srećni ljudi”, “Ljubav, navika, panika”). U bogatoj karijeri, dugoj više od pola veka, ostvarila je do sada preko 160 uloga.

Poznata glumica nije krila oduševljenje što joj je baš reditelj Ivan Marinović uručio priznanje, saopštili su organizatori.

- Ivan je divni mladi reditelj sa kojim sam lepo sarađivala u njegovom filmu Igla ispod praga, gde sam igrala baku. Uživala sam i u ulozi i u radu sa Ivanom - istakla je glumica.

Ona je dodala da joj je čast da primi priznanje za doprinos filmskoj komediji i drago ukoliko je i ona doprinela razvoju domaćeg filma.

Seka Sablić: Mrgud sam i stalno gunđam

-Evo sve vreme se preispitujem ko bi još mogao da se nađe na mom mestu, i zaista je puno sjajnih kolega koji takođe zaslužuju ovakvo priznanje - rekla je Seka Sablić.

Prošle godine priznanje je dobio scenarista Siniša Pavić.

Drugi COMEDY FEST traje do 22. oktobra, do kada gledaoci u Dvorani Kulturnog centra, Cineplexxu BIG i Muzeju jugoslovenske kinoteke u Beogradu, kao i u Cineplexu ARENA u Novom Sadu, mogu pogledati premijerne naslove, sa fokusom na evropskoj komediji, od kojih većina neće imati bioskopsku distribuciju.

Prateći program predstavlja omaž komičarima koji su nas napustili u ovoj godini, između ostalih Ljubiši Samardžiću, čiji će film “Rad na određeno vreme” u nedelju zatvoriti prateći program ovogodišnjeg festivala.