Premijera Stada: Uvodna špica izazvala buru emocija

Autor:

24.11.2016 10:48

Foto:

Foto:



Sinoć je održana premijera filma "Stado", koji predstavlja rediteljski debi glumca Nikole Koje, a već uvodna špica je u publici izazvala buru emocija.

Naime, Kojo je rediteljski prvenac posvetio nedavno preminulom Milaradu Mandiću Mandi, svoj prijatelju u kumu.

Inače, film "Stado" je urnebesna satirična komedija o životu iza kamere. Neizlečivi entuzijasti, slepi za objektivne okolnosti, stavljaju na kocku svoju egzistenciju u želji da naprave veliko umetničko delo. Do sjaja i blještavila crvenog tepiha na svečanoj premijeri ne dolazi se putem posutim ružama, već kompromisima, borbom, pa i paktom sa đavolom, ako je potrebno.

U filmu igraju Nikola Kojo, Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić, Nataša Ninković, Srđan Timarov, Nikola Đuričko, Vojin Ćetković, Petar Strugar, Goran Radaković, Marko Gvero, Danijela Vranješ, Hristina Popović, Nikola Pejaković, Bojan Dimitrijević, Nikola Vujović, Branislav Trifunović, Miloš Samolov i mnogi drugi.

O Nikolinom rediteljskom umeću, kolege koje su prisustvovale premijeri, imale su samo reči hvale.

- Iznenađujuće spreman. Nikola je tačno znao šta hoće, imao je potpuno jasnu viziju - rekao je Zoran Cvijanović za Kurir i istakao:
- Ovo je film o četvoro prijatelja čiji je najveći problem to što su još uvek ispunjeni ljubavlju prema svom poslu i puni entuzijazma krenuli da snimaju film, a onda se njihov život pretvorio u film. Generalno, osećaj i razmišljanje o „šišanju ovaca“ je nešto što će svako poneti kući posle gledanja. Ispade da je narod stado, a na vlasti čobani, i meni se čini da, kada se to toliko zakomplikuje, moramo da pitamo i ko je gazda - rekao je glumac.

Vesna Trivalić tumači jednu od glavnih uloga, a pred sam ulazak u salu otkrila je da ima tremu.

- Sad se malo bojim pre nego što uđem i pogledam ga, ali ovo je prvi put da sam rekla - sigurna sam da će ovaj film biti uspešan. Radujem se što smo svi u ekipi. Volimo se sve više što smo stariji - rekla je Trivalićeva za Kurir i dodala da joj je bilo jako teško da igra glumicu.

- Odgovornost je bila velika. Poštujem svoje kolege i zato je bilo jako teško tumačiti ovu ulogu i prepoznati istinu i odbraniti glumačku profesiju - dodala je Vesna.

 

 

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading