Kako se hrani Jelena Đoković i zašto baš tako

Autor:

02.03.2022 18:15

Foto:

Foto:

Režim ishrane Jelena Đoković zasniva se na veganstvu



Jelena Đoković je vegan. Međutim, potreba ka zdravijoj ishrani kod supruge najboljeg tenisera sveta počela je da se javlja još u studentskim danima, a razlozi za to su različiti.

- Počela sam da se hranim kao vegan iz straha od bolesti. A to je najgori razlog da se opredelite za neku ishranu i zato nikome ne bih savetovala da bilo šta radi iz straha - počinje Jelena priču i priseća se prvih koraka ka veganstvu.

Pročitajte i Jelena Đoković progovorila o detinjstvu - Lavovski se borila u teškim uslovima

- Prvi put sam postala vegan za vreme posta. Kasnije, dok sam studirala, događalo mi se da nemam novca da jedem u restoranima, pa sam iz muke bila vegan.

Najveća promenu je osetila kada je rodila Stefana i Taru:
- Najveća promena mi se dogodila kada sam postala majka. Dok sam dojila, bila sam jedini izvor hrane svojoj deci i zato sam se potrudila da moje mleko bude najbolje na svetu. Svi putevi su me vodili ka tome da se zdravo hranim, ali je pitanje je da li ću do kraja života ostati vegan.

Pročitajte i Može i bez mleka - Veganska pavlaka po receptu Maje Volk

Jelena je otkrila i koje to namirnice najčešće koristi, a koje ne:

- Moja dijeta je 70 odsto sirova hrana, a trideset posto skuvana. Najčešće jedem supu, bezglutensku testeninu, kinou, pirinač... Nikad ne jedem meso, ribu, mlečne proizvode ili šećer - kaže Jelena, kojoj je drago što sa suprugom Novakom Đokovićem može da uklopi jelovnik.

- Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organizujem oko obroka i srećna sam što imam partnera koji je kao i ja posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi ishrane se tek malo razlikuju.
Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading