Stevan Piale otkriva: Kako sam brata izveo na pravi put

Autor:

21.01.2022 21:15

Foto:

Foto:

Poznati glumac Stevan Piale, iako neguje mačo imidž, nije se libio da po stupanju u brak opaše kecelju i objasni supruzi Uni kako se pravi američka poslastica, a još pamti kafansku avanturu u kojoj je glavnu ulogu imao neponovljivi Đuza Stojiljković



Glumac Stevan Piale (35) u svet gastronomije ušao je vrlo ambiciozno još kao dete, spremajući uzbudljive specijalitete za mlađeg brata Vuka, koji je potom izrastao u snažnog momka i danas radi kao lični fitnes instruktor. Kako od pripremanja hrane voli da napravi predstavu, posle njegovih kulinarskih avantura obično sledi zabava koja se dugo prepričava.

- U mom životu je mnogo događaja koji me asociraju na hranu i to je tako od detinjstva. Kao mali, ponekad sam, kada roditelji nisu bili kod kuće, morao da čuvam pet godina mlađeg brata Vuka. Pazio sam da ne bude gladan i često mu spremao jela koja sam sâm izmišljao. Jednom sam mu napravio palačinku “quattro stagioni”. Na jednu četvrtinu palačinke namazao sam eurokrem, na drugu kečap, na treću pavlaku, na četvrtu džem i naterao ga da je pojede celu, uveravajući ga da je reč o svetskom specijalitetu. Vuk je sada fitnes trener, tako da možemo reći da ga je moja kuhinja izvela na pravi put.

Pročitajte i Stihotvorac Stevan Piale - Supruga iznenadila glumca, njegov odgovor je urnebesan

Jakovi Simovic

 

Kuva retko, ali kad to čini, njegova kulinarska dela su upečatljiva.

- Pratim na instagramu nekoliko gastronomskih stranica, pa kad me neki recept dovoljno isprovocira, uđem u kuhinju da ga testiram. Spremao sam pasulj, gulaš, kesadilje... Volim kad su začini dobro iskombinovani, a naročito uživam u jelu “pad thai” u čijoj osnovi su pirinčane nudle i meso ili riba, a koje je posebno zbog bogatstva aroma divnih biljaka i začina koji se koriste u njegovoj pripremi. Najčešće pripremam pastu, a najpoznatiji sam po američkoj piti s jabukama. Svi koji su je probali tražili su da je opet pravim. U jednom trenutku je moja supruga Una preuzela recept, usavršila ga i iz toga se rodio njen blog “Samosvegastavidosta” posvećen američkim kolačima i poslasticama. Može se reći da je iz jedne ljubavi proistekla druga. Danas je pita s jabukama Unin najveći specijalitet i moram priznati da je njena mnogo bolja od moje.

S posebnom ljubavlju čuva sećanje na jedno glumačko druženje u restoranu uz muziku tokom kojeg je nezaboravni Vlastimir Đuza Stojiljković zapevao.

Pročitajte i Porodične aktivnosti - Stevan Piale podelio dirljiv momenat sa ćerkom

Jakovi Simovic

 

- Retko sam posle predstava išao s kolegama na klopu, ali jedno takvo neplanirano druženje ostalo mi je u posebnom sećanju. Posle izvođenja komada “Plavi anđeo” u Operi i teatru Madlenianum, otišli smo u restoran. Delovalo je kao obično veče, a onda je muzika došla za sto i Đuza Stojiljković je zapevao. Od toga nema lepše uspomene.

Budući da je u njegovoj profesiji telo važan alat, pazi na ishranu i trudi se da bude fit.

- Dugo sam bio mršav i uzaludno na sve načine pokušavao da se ugojim. Kilogrami se nisu “lepili” za mene. U jednom trenutku, nakon što sam povredio koleno, prestao sam da se aktivno bavim sportom i vrlo brzo počeo da se gojim. Međutim, kilogrami se nisu ravnomerno raspoređivali i tada sam ukapirao da ne smem mnogo da se opuštam, i evo već nekih pet godina vodim računa o tome šta jedem. Korigovao sam navike, izbacio  hleb, sokove i kasne obroke. Naravno, povremeno prekršim sva ta pravila. Treniram kada za to imam vremena, i čim počnem da vežbam, dobijem i motivaciju da se hranim zdravije. Kod mene te dve stvari idu jedna s drugom. Evo prođoše i ovi zimski praznici i slave. Hvala bogu, što se mene tiče bez većih posledica po telo. Došao sam skoro do 85 kilograma, što mi je rekord. Nove kilograme sam ravnomerno rasporedio, pa nisam nezadovoljan - konstatuje Stevan Piale.

Komentari. (0)

Loading