Ana Franić: Priznajem da imam svoje demone

Autor:

08.08.2021 14:30

Foto:

Foto:

Poslednjih godina Ana Franić potpuno je promenila način ishrane, a nekada je važila za najvećeg gurmana u glumačkom svetu



Glumica Ana Franić (39) tvrdi da je vrlo specifična kad je hrana u pitanju jer do 30. godine nikad ništa zdravo nije pojela, povrće posebno, čak ni za opkladu. Onda je, zahvaljujući tome što je ostavila cigarete, iako je bila strastveni pušač, potpuno promenila životne navike. Brzo se disciplinovala i počela ozbiljno da se bavi fitnesom i hrani vrlo zdravo.

Pročitajte i Požrtvovana i posvećena - Ana Franić testiraće svoje krajnje granice!

Jakov Simović/Gloria

 

- Mnogo sam loše živela, ali sam se, uprkos tome, osećala dobro. Jela sam mahom džank fud, slatkiše i gluposti i pila mnogo koka-kole. Uz to sam i pušila 2,5 kutije cigareta dnevno, s tendencijom da dostignem četiri. Kad sam se udala i otišla u Split, odlučila sam da ostavim cigarete i uradila sam to preko noći. Nisam imala krize, mada sam prvih mesec dana neprestano žvakala žvake, one su mi pomagale. Sad imam osećaj kao da nikad u životu nisam ni zapalila cigaretu. Istovremeno sam krenula da se bavim sportom, prvo trčanjem, zatim i nekim drugim aktivnostima. Ubrzo sam shvatila da tome ne mogu ozbiljno da se posvetim i postižem dobre rezultate ako ne promenim i način ishrane.

I to je uradila preko noći. Sada se već godinama drži ustaljenog režima - nikad ne konzumira suhomesnate i proizvode od belog brašna, kao ni testeninu, i ne pije mleko.

Pročitajte i Ana Franić - Poslušala sam srce

Monika Grabowska Unsplash

 

- Ko se fitnesom ozbiljnije bavi, zna o čemu pričam. Jedem, i to znatne količine, u tri glavna obroka i dve užine. Imam vagu i jelovnik prilagođen mojim potrebama, na njemu su zobene kaše, puter od kikirikija, bobičasto voće. To najčešće doručkujem, dok ručak i večera podrazumevaju piletinu, ćuretinu, junetinu, kuvani pirinač, dosta raznog povrća - brokolija, boranije, karfiola, koje najčešće kuvam na pari. Za rezultate koje želim da postignem moram da se hranim na taj način, ali mi se dogodi da ponekad i zgrešim, uzmem nešto što ne bih smela. Priznajem da imam svoje demone, posebno kad su u pitanju slatkiši, pa me to potera nekoliko dana. Međutim, koliko god da s time pokleknem, nikad neću pojesti beli hleb i testeninu, jer sam se navikla da koristim crne varijante, baš kao i moji sinovi. Ceo tekst pročitajte u našoj Gloriji!

Komentari. (0)

Loading