Savršenu liniju Iva Štrljić pripisuje čvrstom karakteru, a za doručak preferira ovaj slatkiš

Autor:

20.01.2021 21:00

Foto:

Foto:



Uverenoj kako za postizanje i održavanje vitke figure nisu neophodne iscrpljujuće dijete već izbalansirana ishrana, glumici Ivi Štrljić dovoljno je da za obrok pojede 40 grama badema ili mešavinu salata

Glumica Iva Štrljić (43) ima jedinstven recept za održavanje vitke figure, baziran na jakom karakteru. Ma koliko je mamile poslastice, neće podleći njihovoj zavodljivosti i pojesti zalogaj više od mere koju je sebi zacrtala.

- Činjenica da je neko vitak ne znači da nije umešan kulinar, već da je čvrst karakter za stolom, nad svojim tanjirom. To mogu za sebe da kažem. Ljudi ostanu zatečeni kada shvate koliko dobro umem da kuvam. Začude se jer imaju predrasude. Valjda misle da zato što sam izuzetno tanka, ne znam da baratam rernom i dizanim testom. Međutim, upravo suprotno, čak imam i sveščicu sa svojim izmišljenim receptima, pošto volim da nadogradim ono što spremam, da jelo ukrasim i učinim da bude po mojoj volji.

Ali kako vrlo vodim računa o dobroj formi, nikad, ali zaista nikad, šta god da stavite pred mene na sto, neću pojesti više nego što mi je potrebno. Svojoj doslednosti sam najviše zahvalna što mi odlično stoji kupaći kostim. Prijatelji se iščuđavaju mojoj sposobnosti da odolim ukusnim kolačima, recimo. Može da me posmatra čokoladni kuglof koliko god hoće, ali neću pasti na njegov šarm. (Pročitaj: Ćerka Hajdi Klum je prava lepotica, a sami procenite da li je nadmašila i majku)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iva Štrljić (@ivastrljicofficial)

Slatki greh

Osim koliko, veoma joj je važno i šta jede.

- Pazim kako se hranim već godinama. Više volim da pojedem veću količinu onoga što je zdravo nego da uzmem mrvicu nečega nezdravog i da sam potom pod stresom što nisam unela dovoljno hrane. Nikada ne gladujem i ne bih mogla da držim neke popularne dijete u okviru kojih se ne jede dve trećine dana. Imam sreću što volim povrće, posebno mi prijaju cvekla, kupus i zelena salata, koju nekad obogatim tunjevinom, leblebijama ili mocarelom.

Meso mi je retko na jelovniku, ali zato uvek držim u kući bademe, lešnike, obične i brazilske orahe. Otkriću vam jednu tajnu: leti najčešće doručkujem sladoled, koji mi je omiljena poslastica. Ne znam kako i zašto, ali verujem da sladoled uopšte ne goji. On je moja slatka strast, uz njega se budim. (Pročitaj: Čokoladna magija – Trufle sa pečenim lešnicima)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iva Štrljić (@ivastrljicofficial)

Kolege i prijatelji često se šale na račun njenih obroka.

- Na snimanju me zadirkuju zbog moje potrebe da se hranim pažljivo. Imam razvijenu svest o tome da moram da izgledam dobro i da mi kostim dobro stoji, pa se ne opuštam. Sećam se da sam jednom došla ujutru u šest na set kad me je Milica Milša, onako usput dok smo se šminkale, pitala šta sam doručkovala, a ja joj odgovorila kako sam se baš prejela jer sam nabrzaka pojela šaku trešanja i 40 grama badema. Milica se šokirala: “Šaku trešanja si doručkovala?” “Pa da, ali ne mislim na šaku malenog deteta već više na šaku NBA košarkaša”, uzvratila sam joj. Od tada, kad god odemo u restoran, kolege kažu: “Za Ivu šaka trešanja i četiri i po badema.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iva Štrljić (@ivastrljicofficial)

Ljubav je začin s kojim ne možete preterati

Uverena je da kvalitetna hrana prija organizmu i doprinosi zdravom i lepom izgledu.

- Postoji samo jedan savet koji priznajem, da šta god da kuvate ne smete zaboraviti da to radite sa puno ljubavi, jer je to jedini začin s kojim ne možete preterati. Čak je poželjno “stavljati” ga u ogromnim količinama, od viška ljubavi nikome nije muka, a od manjka nikad niko sit. Nemam običaj da nanosim na lice namirnice iz kuhinje, ali znam da ono što pojedem sigurno doprinosi mladolikosti moje kože.

Pijem dosta vode i ne zaboravljam da uzmem magnezijum uveče pred spavanje. Veliki sam ljubitelj grejpa, koji izuzetno utiče na kožu, i jedem ga svakog dana. Ako uz grejp imate i plemenit, vedar pogled na svet, onda ćete, verujem, izgledati sjajno, jer se duša najbolje vidi na licu. Ukoliko ste pak ogorčeni i stalno nakraj srca, grejp vam neće pomoći. (Pročitaj: Snežana Đurišić – Najveća lepota dolazi iznutra)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iva Štrljić (@ivastrljicofficial)

Lana Dedić

Autor