Zbog bolesti potpuno promenila ishranu: Hale Beri nikada ne jede ove tri namirnice

Autor: goran.anicic

08.07.2020 13:51

Foto: Izvor:V.V., Foto:guliver/getty, instagram

Foto: Izvor:V.V., Foto:guliver/getty, instagramGlumica je bez problema prešla na zdrav način ishrane...

 

Glumica Hale Beri oduvek je pobornica zdravog života i redovne fizičke aktivnosti, pa nije ni čudno što smatra da su namirnice kojim se hranimo vrlo bitan deo našeg životnog stila. Ona je bitne promene u svojoj ishrani napravila nakon dijagnostifikovanog dijabetesa u 22 godini. Zbog bolesti se glumica vrlo lako oprostila od mnogih namirnica.

- Ljudi me često pitaju da li je teško odreći se određene hrane, ali moj odgovor je ne, uopšte. Tačno je da je izazov promeniti ishranu odjednom, ali nakon samo tri nedelje se naviknete. Nakon tog perioda polako nestaju žudnje i ukus vam se potpuno menja. Izbacivanjem samo nekoliko namirnica iz svakodnevice osetila sam znatno poboljšanje u svo zdravlju, ali i izgledu - priznala je glumica i dodala:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on Mar 27, 2020 at 3:28pm PDT

- Naravno, svačiji put je drugačiji, ali isto tako mislim da svako može da uspe na ovom putu, naročito ako se sukobi sa istom bolešću koju imam i ja.

Glumica se, kako i sama navodi, odrekla sledeće tri namirnice.

Šećer

- U ranim dvadesetim godinama, baš pre nego što će mi dijagnostifikovati dijabetes, bila sam zavisnica od šećera. Dan sam počinjala slatkim pahuljicama i raznim vrstama kornfleksa, nakon čega bih se dodatno zasladila tvrdim bombonama. Bila sam konstantno pod uticajem šećera - rekla je Hale Beri.

Nakon dijagnoze glumica se za samo nekoliko dana potpuno promenila. Okrenula je novi list i iz svoje regularne ishrane izbacila slatkiše, deserte i voće. Po njenim rečima, ovaj korak nije bio jednostavan, ali je bio jedini zdrav izbor. Hale Beri se požalila da je nakon izbacivanja šećera osećala jake glavobolje i velike promene raspoloženja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on Nov 8, 2019 at 10:11am PST

- Posle par nedelja postalo mi je bolje. Želja za slatkišima je potpuno nestala, a čak me ni ukus više ne privlači. Ispred mene možete staviti gomilu slatkiša, ali ja neću pokazati ni najmanje interesovanje. Ipak, neretko se prepustim uživanju u kupinama i malinama koje imaju nizak nivo šećera u sebi.

Ugljeni hidrati

- Odrekla sam se pirinča, čak i integralnog, paste i hleba, i mogu vam reći da nikada nisam zažalila zbog toga. Takođe sam naučila dosta o keto dijeti i zamenila sve visoko kalorične namirnice njihovim zdravijim alternativama - rekla je Berijeva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on Jun 25, 2018 at 11:39am PDT

Umesto pirea glumica jede karfiol sa puterom i čak ne oseća razliku u ukusu. Nekada omiljenu pastu zamenila je nudlama od tikvica, pa tako uspeva da uživa u svakom obroku, ali po svom novom ukusu.

Vino

- Oduvek sam volela vino, pa mi je teško pala činjenica da i njemu moram naći alternativu. Ipak, jako sam se obradovala otkriću poput organskog, biodinamičnog vina bez šećera i hemikalija - dodala je Hale.

Ova vina ne sadrže mnogo šećera, a čak im je i procenat alkohola dosta manji. Na ovaj ukus glumici je trebalo vremena da se privikne, ali danas su joj jedno od omiljenih pića.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on Nov 26, 2018 at 1:07pm PST

- Ovo vino vam ne stvara mamurluk - zaključila je Hale Beri, objašnjavajući zašto se nikada ne bi vratila na stare izbore.

goran.anicic

Autor