Tara Toševski i Nenad Heraković vas vode na gastro putovanje: Odaberi, pripremi, uživaj!

Autor:

24.08.2020 10:25

Foto:

Foto:



Bračni par glumaca, Tara Toševski i Nenad Heraković, rukovodi se jednostavnom gastronomskom logikom po kojoj se u tanjiru nalaze ona
jela koja se najviše vole

Supružnici i kolege, glumci Tara Toševski (30) i Nenad Heraković (36) od prvog susreta osetili su međusobnu povezanost i sklad u svim bitnim životnim stvarima. U izboru užitka za nepca takođe. Ravnopravno dele i mesto šefa kuhinje u svom domu, a njihov bračni život započeo je u vreme pandemije slatkim zalogajima mladenačke torte.

- Svadbeni ručak je protekao skromno, u krugu najbližih, uz mnogo zabave i u divnoj atmosferi - priča Tara Toševski. - Na meniju su bili mešano meso, teletina pod sačem sa prilozima, razne salate. Torta je bila voćna, po mojoj želji, sa šlagom i figuricama mladenaca na vrhu. Od samog početka Nenad i ja smo složni u svemu. Dokaz tome je i činjenica da su nam gastronomski afiniteti identični. Uživamo u pripremi obroka. Do sada nismo imali većih problema tokom kulinarskih poduhvata jer smo oboje odgovorni što se tiče korišćenja kuhinjskih aparata, pre svega plinskih. Doduše, desi se poneki eksces, ali ne tako često. Recimo, kao kad Nenad priprema vrlo ukusne čorbe, koje ponekad iskipe usled nepažnje, što ume da ga iziritira.

Nisu izbirljivi, ali Nenad se posebno obraduje kada Tara pravi jela od testa.

- Naša gastro filozofija glasi - odaberi, pripremi, uživaj. Neke osobe jednostavno ne vole da kuvaju i u tome ne vide užitak. Nas dvoje to činimo rado i svakodnevno. I obično to bude jelo koje može da se podgreva, što je praktično i ekonomično. Kada ne pojedemo sve, zamrzivač je odlično rešenje. Ne bacamo hranu. Osim te navike, oboje smo od roditelja usvojili i onu da se doručak ne preskače. Tara je izuzetno umešna sa testom, sve što spremi izvanrednog je ukusa, dok sam ja ljubitelj domaćih, tradicionalnih recepata. Za šporetom provodimo podjednako vremena, a kada se jedno od nas odluči da preuzme ulogu šefa, drugi mu se ne meša u posao - objašnjava Nenad.

Omiljeni restorani su im beogradski, rado degustiraju ponudu novih lokala, mada se Nenad najradije opredeljuje za siguricu - pljeskavicu s kajmakom.

- Srbija je, kao i naši ugostiteljski objekti, prepoznatljiva upravo po kvalitetnoj hrani i domaćinskoj atmosferi. Imali smo sreće da zbog posla putujemo po celoj zemlji, ali svakako da je u glavnom gradu najobilnija ponuda različitih kulinarskih tradicija. Uvek se obradujemo kada se nađemo u restoranu u kom nikada pre nismo bili, mada rado odlazimo i u one koji su nam poznati. Ja često naručujem pljeskavicu na kajmaku, dok Tara preferira specijalitete od ribe.

Rat kilogramima Kada su gastro utisci sa seta u pitanju, Nenad se najradije seća španske kuhinje u kojoj je uživao na Tenerifama tokom snimanja filma i serije “Montevideo, bog te video”.

- Riba i morski plodovi spremljeni na sve moguće načine bili su svakodnevno na meniju i zaista sam uživao.

Oboje brinu o telu jer je ono u glumačkom pozivu posebno važno. I jedno i drugo vežbaju.

- Ukoliko se hranite umereno, redovno i kvalitetno, fizički izgled i zdravstveno stanje biće vam na zavidnom nivou. Savremeni čovek nije stalno u prilici da održava takav način života, ali svakako je preporučljvo da to čini ako je u mogućnosti. Nenad je imao problema sa viškom kilograma, ali je uz minimalna odricanja u ishrani i redovan trening uspeo da smrša deset kilograma. Ja takođe redovno treniram - ističe Tara.

Nenad veruje da je za lepotu njegove supruge zaslužna i ljubav koju joj pruža.

- Tarina fizička lepota i fenomenalna građa održavaju se redovnim treningom, kvalitetnom ishranom i mojom ljubavlju prema njoj.

M G

Autor