Mlad Mesec u Raku: Solarno pomračenje donosi neočekivane promene

Autor:

21.06.2020 11:02

Foto:

Foto:



Šta vašem znaku donosi novi lunarni ciklus?

 

Zatvorite oči, opustite vilicu i duboko udahnite. Mesec je ponovo mlad, a njegova energija idealna za pauzu i dugo priželjkivani odmor od svakodnevice. Nedelja, 21. jun, rezervisana je za potpuni lunarni restart. Iako je mlad Mesec u Raku označava miran, restorativan aspekt, ovoga puta dolazi u paru sa još jednom nebeskom pojavom, spremnom da nam zamrsi sve konce.

 

Pročitajte i... Susret sa ocem nakon 13 godina: Ćerka Toma Kruza donela neočekivanu odluku

 

Tokom 2020. godine već smo prisustvovali dvema lunarnim eklipsama, a u nedelju ćemo iskusisti i prvo ovogodišnje solarno pomračenje. Veći deo Afrike, Azije i Jugoistočne Evrope imaće priliku zaista i da vidi ovaj nebeski spektakl pri kom će se Mesečeva i Sunčeva putanja preklopiti, ali će vatreni prsten biti i dalje vidljiv izvan ruba Zemljinog satelita.

Mlad Mesec važi za period odmora i predaha, ali u kombinaciji sa eklipsom on nam servira jasnu i glasnu poruku da su promene neizbežne, bile one dobre ili loše. Retrogradni hod čak šest planeta, dovoljan su dokaz istinitosti ove tvrdnje.

 

Pročitajte i... Nedeljni horoskop od 15. do 21. juna: Sada je savršeno vreme za ljubav!

 

Kada najmračnija lunarna faza kanališe energiju kroz empatični, porodično nastrojeni vodeni znak poput Raka, očekivane su mirne noći ispunjene mislima o samorazvoju ili ojačavanju veza sa prijateljima i porodicom. Period je idealan za postavljanje namera za naredni lunarni ciklus, a pojačana nam je i želja da zaštitimo sebe, ali i naše voljene osobe, baš poput krabe, koja i predstavlja astrološki znak Raka.

 

Pročitajte i... Seka Aleksić objavila lepe vesti: “Ne mogu da dočekam septembar”

 

Iako je mlad Mesec u Raku dobra prilika da se odmorite i okrepite, solarno pomračenje neće dozvoliti da ta pauza traje dugo. Nebeske pojave poput ove, uglavnom su signal određenih promena na horizontu, a kako i Sunce ulazi u znak Raka jasno je da će eklipsa najviše uticaja ostaviti na astrološku kuću povezanu sa porodicom, domom i emocijama. Moguće je da ćete promeniti mesto stanovanja, uslove života ili ćete jednostavno odlučiti da unesete nešto novo u svoj prostor.

 

Pročitajte i... Mesečni horoskop za jun: Sada je vreme za promene!

 

Frustrijajuće u svemu ovome može biti nemogućnost prepoznavanja promene, sve dok se ona zaista i ne desi. Drugim rečima, ne možete zaustaviti eklipsu, ali možete utešiti sebe činjenicom da ne mora svaka promene nužno biti loša po vas. Odnosi u porodici se naglo mogu poboljšati. Možda najzad uspete da kupite željenu nekretninu. Emocije vas mogu odvesti do novih saznanja o sebi. Sad je trenutak da iskoristite šansu za pokazivanjem svoje fleksibilnosti i prilagodljivosti zadatim situacijama.

goran.anicic

Autor