Mlad mesec u Raku: Nepovoljan je period za nove početke

Punim mesecom i lunarnim pomračenjem sa početka meseca završio se period letnjih eklipsi. U ponedeljak, 20. jula, očekuje nas mlad mesec u znaku Raka. Iako ovaj nebeski poredak neće biti ispraćen pomračenjem, pozicije planeta doneće nam restriktivne i pomalo frustrirajuće aspekte za naredni period.

Naime, retko se dešava da mesec dva puta zaredom bude u istom znaku. Ipak, i to je moguće i upravo smo svedoci toga da se najmračnija faza lunarnog ciklusa ponovo odvija u vodenom znaku Raka i to baš u njegovoj rođendanskoj sezoni. Iako je mlad mesec uglavnom prilika za novi početak, ovoga puta reč je o malo drugačijoj energiji. Mesec će se naći u opoziciji sa Saturnom koji vlada našim osećajem odgovornosti i ličnih izazova.


Lunarna energija daće nam snage da se pokrenemo i započnemo nešto novo, ali Saturnov uticaj delovaće pesimistično na nas i naše ambicije. Upravo zato sada nije trenutak da rizikujete i upuštate se u nove izazove. Za sada je najbolje da održavate stvari jednostavnim, strukturisanim i sistematičnim. Budite realistični u vezi svojih planova za budućnost i svakom se koraku pojedinačno posvetite.

To naravno ne znači da bi trebalo da odustane od svojih snova, već da ih za tren ostavite po strani i fokusirate se na neke bazične detalje uz pomoć kojih ćete lakše doći do svog cilja. Formiranje jake baze nije uvek najzanimljiviji deo procesa, ali sigurno jeste jedan od najvažnijih.

Autor: Gloria.rs
Foto: guliver/getty
Podelite sa prijateljima:
Tagovi