Nikola Rađen

Venčanje u Hramu: Kruna ljubavi

Autor:

29.11.2022 15:00

Foto:

Foto:

Vaterpolista Nikola Rađen oženio se drugi put



Kad je dobio rešenje o crkvenom razvodu od pevačice Ane Kokić, kao i dozvolu da se ponovo venča, legendarni vaterpolista i sportski nacionalni junak Nikola Rađen (37) izgovorio je bračne zavete s pevačicom Milicom Ristić (30) na pravoslavnoj ceremoniji u Hramu Svetog Save na Vračaru. Njihov brak su blagoslovili partijarh Porfirije i otac Ilarion, koji je rukopoložen za vikarnog episkopa novobrdskog istog dana kad su se njih dvoje venčali. Vladika Stefan Šarić, koji je obavio svečani čin, uputio im je dirljive reči posle obreda. Sve se odigralo dostojanstveno, u prisustvu samo najbližih članova porodice i kumova.

- Oboma nam je najvažnije bilo da venčanje bude lepo i da ga pamtimo do kraja života. Poštovaćemo savet vladike Stefana da ubuduće “naša vlastita imena budu jedno” jer ćemo na taj način sigurno drugačije gledati na život. Znamo da on ume i voli da približi duhovnost i veru ljudima koji su stupili u brak, koji je osnova svega - objašnjava Nikola. 

Pročitajte Beba na putu - Vaterpolista Nikola Rađen proslavio lepu vest

Jovanka Bojković

Iako su oboje želeli da se venčaju u manastiru Gračanica, kad su shvatili da za to neće dobiti dozvolu od Eparhije raško-prizrenske, organizovali su veridbu u manastiru Draganac, što je bio prolog u crkveno sklapanje braka.

- U Dragancu smo prisustvovali liturgiji koja je bila usmerena na nas dvoje, na brak između muškarca i žene, ljubav i poštovanje, budućnost i plod te ljubavi. Održao ju je otac Ilarion, naš veliki prijatelj, koji nam je zatim zajedno sa monasima priredio i ručak. Kasnije smo u Gračanici sa kumovima Miroslavom Ilićem i Tamarom Ćirić i prijateljima organizovali slavlje. Sutradan smo bili gosti manastira Gračanica i njegovih monahinja - kaže Nikola, dok Milica ističe da su posete manastirima na nju ostavile poseban utisak:

- Nisam mogla ni da zamislim tako nešto, te momente pamtiću do kraja života. Bila sam ushićena, ali sam osetila i neki neverovatan mir. Čin je bio divan, magičan, bio je to veliki blagoslov.

Kompletan intervju pročitajte u novom broju magazina Gloria

Jovanka Bojković

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading