Branislav Trifunović

Zaprepastila sve: Igrala Užičko kolo usred Dalmacije

Autor:

31.07.2022 21:00

Foto:

Foto:

Devojka Baneta Trifunovića: neobično i neočekivano iznenađenje u narodnom ritmu



Devojka Baneta Trifunovića: oduševila svojim poznavanjem srpske tradicionalne igre. Poznati glumac koji je široj javnosti poznat kao televizijski, filmski i pozorišni glumac koji potiče iz umetničke porodice, jer su mu i rođeni brat Sergej Trifunović i otac Toma Trifunović glumci. Rođen je u Kruševcu, a osnovnu i srednju školu je završio u Uzicu, nakon čega upisuje Akademiju umetnosti, smer glume u Novom Sadu u klasi profesora Petra Banićevića. Od 2010. godine je stalni član ansambla Pozorišta Ateljea 212.

Instagram screenshot @brankobranislav

 

 

Pročitajte Braća Trifunovići sa snajkom u provodu: Kakvu frizuru želite?

 

Neke od najznačajnijih uloga odigrao je u filmskim ostvarenjima „Jesen stiže dunjo moja“ (2004), naredne godine „Pogled sa Ajfelovog tornja“, „Tamo i ovde“, „Čekaj me, ja sigurno neću doći“. Poznati glumac je glumio u brojnim pozorišnim predstavama, među kojima su: „Posetilac“, „Bog pakla“, „Kosa“, „Otac na službenom putu“ „Hamlet“, „Derviš i smrt“, „Majstor i Margarita“. Od 2016. godne, glumac je aktivan i u političkom životu, pa se tako 2018. godine zalagao da Javni servis mora da pruži svima podjednake šanse u informativnim emisijama kako bi se čulo mišljenje i druge političke opcije. Glumac je poznat po tome da svoj privatni život krije od očiju javnosti i da o njemu ne govori često za medije, ali je skorašnjom objavom na svom Instagram profilu, oduševio svoje pratioce podelivši snimak na kojem njegova dugogodišnja izabranica glumica Tihana Lazović igra užičko kolo sa drugaricama na putu u Dalmaciji. Pokazavši da poznaje i da je upoznata sa srpskom tradicijom i kulturom.

Poznati par se upoznao sasvim slučajno posle jedne doočekane zore u glavnom gradu prestonice, a upoznali su se dok su radili na jednom od zajedničih projekata, seriji „Tajkun“, a njihova veza nakon tri godine predstavlja jedan skladan odnos zaljubljenog glumačkog para.

 

Instagram screenshot @brankobranislav

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading