"Heroji radničke klase“ Miloša Pušića na Berlinskom filmskom festivalu

Autor:

18.01.2022 22:15

Foto:

Foto:

Film "Heroji radničke klase" Miloša Pušića odabran je da bude deo programa na Berlinskom filmskom festivalu



Film "Heroji radničke klase“ reditelja Miloša Pušića, a u kome glavnu ulogu tumači glumica Jasna Đuričić, odabran je da bude deo prestižnog programa "Panorama“ u okviru Berlinskog filmskog festivala.

"Heroji“ donose priču o grupi ilegalnih građevinskih radnika koji, ostavljeni bez novca i osnovnih prava, pokušavaju da se suprotstave svojim šefovima.

Lidija (Jasna Đuričić) radi za kontroverznog građevinskog investitora. Zadatak joj je da kontroliše grupu građevinskih radnika na novootvorenom gradilištu. Radnici su nezadovoljni svojim položajem i pokušavaju da se izbore za svoja prava. Situacija se komplikuje a borba za radnička prava postaje borba za život i smrt. Lidija mora da se opredeli na čijoj je strani.

Pročitajte i Drug Banjac u punoj formi - Kako Jasna Đuričić provodi nedeljno popodne

Jakov Simović/Gloria

 

Reditelj je povodom skorašnje premijera svog filma na Berlinalu za sajt Filmskog centra Srbije rekao da je posle veoma dugog i zamornog procesa rada na filmu poziv iz Berlinala došao je kao veliki pozitivni šok i ogromna nagrada za sav uložen trud.

- Ponosan sam da smo pozvani na ovako važan festival. Nikada se nisam osećao toliko slobodan kao kada sam snimao ovaj film i toliko iscrpljen dok sam ga završavao. Na trenutke je delovalo da ovo putovanje nema kraj. Heroji radničke klase nikada ne bi bili završeni bez pomoći fantastičnih ljudi koji su se našli u ekipi, nesebično odvojili vreme i ubedili me da završimo započeto. Divno je raditi film sa prijateljima. Učešće na Berlinu je pobeda svih nas - kazao je Miloš Pušić.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading