Igor Todorović: Modni omaž Mileni Dravić

Autor:

26.04.2019 19:47

Foto:

Foto:



Beogradski dizajner Igor Todorović objašnjava s kakvim emocijama je kreirao haljinu inspirisanu stilom života i odevanja Milene Dravić, s kojom se često sretao u šetnji Karađorđevim parkom

Glamurozni omaž divi: Modna revija u čast Milene Dravić okupila najpoznatije srpske dame (foto)

Velika glumačka diva Milena Dravić, koja nas je napustila prošlog oktobra, bila je inspiracija organizatorima jubilarnog, 45. Perwoll Fashion Weeka. Na ovoj modnoj smotri priređen je omaž glumici ne samo izuzetnog talenta nego i istančanog i prepoznatljivog stila odevanja i ponašanja. Među kreatorima koji su se na taj način podsetiti Milene nalazi se i Igor Todorović, koji je s velikom radošću prihvatio da kreira haljinu nadahnut njom.

Igor Todorović: Slikanje iz osame

- Revija posvećena Mileni Dravić nešto je više od modne revije, pošto je u pitanju jedna od najznačajnih dama naše kulture. Milena nam je ostavila u nasleđe veliki broj svojih uloga. Odigrala ih je bezbroj, a bila je specifična po tome što je svaku od njih stavljala u autentičan kontekst. Meni je inspiracija bila čuvena televizijska emisija “Obraz uz obraz”. Bio je to izvanredan šou-program koji je prikazivao široku lepezu onoga što je država davala kao kulturni i umetnički sadržaj. Milena i Dragan (Nikolić, suprug Milene Dravić, prim. aut.) ne idu jedno bez drugoga, pa sam želeo da ih povežem metaforički, uz priču inspirisanu serijalom “Obraz uz obraz”.

DRAGOCENO NASLEĐE

Glumačka diva je tokom karijere nosila modele i domaćih i stranih kreatora. Igor je ubeđen da je našu modu veoma poštovala.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Milan Jovanović (@mi___lan) дана 23. Мар 2018. у 6:36 PDT

Igor Todorović: Jutarnja kafa s pogledom na Bosfor

- Zanimljivo je da je Milena u tom svom čudnom buntovništvu, ali i izuzetno osobenom stilu koji je negovala do poslednjeg trenutka ostajala dama koju su svi prepoznavali. Bio sam među privilegovanima koji su imali prilike da je viđaju u šetnji Karađorđevim parkom. Mislim da ova lepa priča nosi veliku težinu, jer mi treba da se sećamo i da svojski podržavamo dragoceno nasleđe koje su nam ostavili ljudi poput nje.

Milena Dravić i Dragan Nikolić bili su domaćini kultnog TV šou programa

Sticaj okolnosti je hteo da ova modna sezona obiluje elementima koje je Milena nosila sedamdesetih, kad se emitovao šou “Obraz uz obraz”.

- Volim da kažem da je moda kao protočni bojler koji stalno zagreva stare i uvodi nove trendove, ali to je istovremeno i potvrda da su ta elegancija i njen stil zaista neprolazni. Haljina je urađena od organdin svile u puder i zlatastim tonovima, s volanima koje je Milena često nosila, i omaž je divi. Sve je šljokičavo, iskričavo, scenično, u skladu sa šou- programima koji su se snimali sedamdesetih godina.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Milena Dravić Nikolić (@milenadravicglumica) дана 5. Мар 2019. у 9:43 PST

Model inspirisan Milenom deo je i najnovije kreatorove kolekcije.

- Simboličnog je naziva “Karl-neval”, pošto sam želeo da pokažem da nas moda svake sezone tera da stavimo neku novu masku, ali i da moramo da je biramo po sebi, da se pronađemo. Jer ukoliko je maska pogrešna, onda to ne izgleda dobro. Kolekcija je posvećena i nasleđu velikog modnog maga Karla Lagerfelda, bez pretenzije da pariram na bilo koji način jednom tako velikom čoveku i autoru. Obilje boja asocira na kolorit karnevala, s dosta svetlucavih i bleštavih elemenata. A ono od čega nikad ne odustajem jeste da su sve forme bez kompromisa, jer ženi treba da daju siluetu, da bude zavodljiva i lepa.