Ivan Bosiljčić

Tragedija u Ribnikaru ovu ženu zavila je u crno, pojavila se na koncertu Ivana Bosiljčića, njene suze bole

Autor:

12.04.2024 11:06

Foto: Katarina Drajić/Ata Images

Foto: Katarina Drajić/Ata Images

Tragedija u Ribnikaru nikada neće biti zaboravljena...



Maj 2023. godine, kada se dogodila stravična tragedija u Ribnikaru, zauvek će biti upisan crnim slovima u našim sećanjima. 

Nažalost, životi mnogih zaposlenih u toj školi, koji su bili svedoci gašenja osmeha dece i čuvara škole, zauvek su promenjeni. 

ATA Images

 

Jednu od tih osoba lično poznaje i Ivan Bosiljčić. Gostujući na "K1" Ivan je pokušao da javnosti dočara koliko je snage potrebno da se jedan ovakav sudbinski događaj koliko-toliko pevaziđe i život nekako nastavi dalje. 

- Pozvao sam na moj koncert jednu moju prijateljicu, koja je veoma usko povezana za tragedijom u Ribnikaru.

Ona je u tom stravičnom trenutku bila tamo, i ona je već godinu dana bila na ozbiljnim rehabilitacijama zbog svega toga i na psihološkim konsultacijama - započeo je Ivan svoje izlaganje. 

Pročitajte Ovo je jedina srpska pevačica koja odbija da peva na svadbama, cifra je ne zanima

- Ja sam je pozvao na prvi od ova tri koncerta. I ona je mene sutradan pozvala i rekla da mi se mnogo zahvaljuje, jer je prvi put za ovih godinu dana uspela da zaplače. I da je isplakala sve što je osećala. Ne od tuge, ne od tragedije, nego je plakala od lepote, od slobode. 

Zamislite vi kakvo je to oslobođenje. Kako je neko sebe morao da zabetonira, da zatvori, da bi preživeo takav jedan događaj. To je samo dokaz da su nam baš ovakvi naši susreti neophodni i isceljujući.

Ko zna koliko mi sebe zatvaramo, svesno ili nesvesno u ovom svetu, pred našim porodicama. Koliko moramo da budemo jaki, koliki je imperativ da se bude jak. 

Instagram printscreen k1

 

Ivan je zatim poslao snažnu poruku, koja će sigurno mnoge prodrmati: 

- Dragi ljudi, u teatru ne morate! Možete da iskažete sve svoje slabosti. Možete da sedite u nekom mraku, niko neće videti, izdušite sve.

Viknite, nasmejte se, plačite, ispovedite se, Bogu se pomolite... Zato je nama umetnost neophodna.

 

Komentari. (0)

Loading