Miloš Timotijević

Njena smrt promenila je sve: Miloš Timotijević progovorio o najvećem gubitku

Autor:

18.12.2023 12:50

Foto: Jakov Simović

Foto: Jakov Simović

Njena smrt i dalje boli...



Proslavljeni glumac Miloš Timotijević nikada nije voleo da govori o privatnom životu. Međutim, prilikom gostovanja u emisiji  "Ordinacija" na RTS-u otkrio je tešku životnu priču koja je počela kada je bio mali.

Naime, majka Miloša Timotijevića obolela je od multiple skleroze, kada je on imao tri godine.

Ata Images

- Njoj se oduzela cela leva strana i to baš pri silasku niz stepenice. To je bilo dosta traumatično. Ja sam tada bio vrlo mali i ne sećam se tačno tog perioda. Više ga znam iz priče. Ona je imala 28 godina - počeo je glumac.

Pročitajte Samo ga oči odaju - Miloš Timotijević više ne liči na sebe (foto)

- Prošle su dve ili tri godine dok njoj nije dijagnostikovana multipla skleroza osmdesete ili osmdeset prve godine. Tada se o njoj nije mnogo znalo, a nije bilo ni lekova za nju. Bolest je brzo napredovala. Za samo sedam godina ona je legla u krevet i bila je nepokretna do smrti - rekao je Miloš.

Jakov Simović

 

- Moje celokupno odrastanje bilo je fokusirano na mamu. Tata nije bio uključen u tu priču jer su moji bili razvedeni. Baka i deka su bili usmereni na taj deo. Pet i po do šest godina pre smrti pala je u krevet i više nije ustala. Umrla je od zapaljenja pluća - kaže Timotijević u pomenutoj emisiji i ističe da te to formira kao ličnost u tim godinama.

Pročitajte Miloš Timotijević postao otac - Ko je 15 godina mlađa lepotica koja mu je rodila bebu?

- Svakog petka sam odlazio kod majke na selo, njoj je to mnogo značilo. Baš ju je pogodilo, psihološki, imala je velike probleme kako sa tim psihički da se nosi. Imala je užasne bolove u nogama. Početkom 1997. godine već se predala - kaže Timotijević.

Dalibor Danilović

 

- Ja koji sam imao šest godina - dođe i onaj period kada se stidite, to je pred pubertet - zašto vaša majka hoda sa štapom, a druge ne hodaju. Pa, moja mama ne može da dođe na roditeljski, može moj otac... Ali prelazi se preko toga, idete dalje... Ali sve ono što vam zaista treba, toplina, lepa reč, to dobijete od te majke - izjavio je on.

Majka Miloša Timotijevića poslednjih nekoliko godina bila je nepokretna


Njegova majka je poslednjih nekoliko godina života bila nepokretna, a preminula je 1997. u 47. godini, kada je glumac imao svega 22 godine.

- Čitav taj period bio je grozan. Imali smo sankcije, do lekova se teško dolazilo, baš je bilo strašno, snalazili smo se kako smo znali i umeli.

Inače, lekovi koji se danas koriste u terapiji multiple skleroze služe samo da se bolest uspori, a ne u potpunosti sanira, pošto je reč o autoimunom oboljenju, telo praktično samo sebe napada.

Još nije otkriven njegov uzrok, mada postoji nekoliko organizacija u svetu koje to ispituju. Nadam se da će se uskoro postići neki konkretni rezultati, jer će onda lečenje pacijenata biti mnogo lakše.

Komentari. (0)

Loading