Natalija Stevanović

Suprug Natalije Stevanović sa samo 23 godine napustio vaterpolo i svu ušteđevinu uložio u njenu karijeru, ovo je Nikola

Autor:

20.08.2023 12:30

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Pošto je prošla složene kvalifikacije i stigla do trećeg kola turnira, najveća senzacija ovogodišnjeg okončanog Vimbldona, srpska teniserka Natalija Stevanović otkriva kako planira da se povuče iz sporta za tri godine



Srpska teniserka Natalija Stevanović (28) napravila je pravi bum na nedavno završenom Vimbldonu.

Pošto je uspešno prebrodila kvalifikacije i prvi put ušla u glavni žreb nekog grend slem turnira, uspela je da se plasira u treće kolo usput pobedivši nekada prvu teniserku sveta Karolinu Pliškovu. Vimbldonski uspeh je pogurao mladu Nišlijku za 80 mesta na WTA listi i danas je 145. igračica sveta.

Privatni album

 

Da je nesvakidašnja pojava u teniskom svetu, svedoči i to što je uoči meča sa Nemicom Tamarom Korpač, umesto da se odmara, suprugu i treneru Nikoli - peglala majicu.

- Imali smo više vremena pred odlazak u klub, a kad imam više lufta, gledam da se nečim zaposlim kako ne bih razmišljala samo o predstojećem meču, jer me onda uhvati nervoza.

Pročitajte Odjednom ćete promeniti mišljenje - Ovde živi Karlos Alkaraz, oči će vam zasuziti (video)

Sad sam sređivala veš i peglala. Suprug se zgranuo kad je video šta radim, nije mogao da veruje.

Tenis je počela da igra još kao devojčica. Sa samo tri godine i malim reketom špartala je po Teniskom klubu “Kostić” svoga oca Đorđa i tražila žrtve da sa njima igra.

- Tada nisu bili toliko zainteresovani da igraju sa mnom kao danas, ali sam im to oprostila. Čitava moja porodica se bavila belim sportom, međutim, sestre se ipak nisu odlučile za profesionalnu karijeru.

Od samog početka sanjala je velike snove.

- Čekala sam momenat da pored sestara, tate i mame Sonje uz mene stane još neko, da kaže idemo i guramo sad zajedno. To je pre osam godina uradio moj sadašnji suprug Nikola.

Njih dvoje su se upoznali zahvaljujući sportu, na sportskom balu u Nišu. Nikolin vaterpolo klub bio je najbolji tim u gradu, dok je Natalija bila najbolja juniorka.

- Nekoliko meseci smo se čuli i dopisivali pre nego što smo otpočeli vezu, jer kao profesionalni sportista nemam baš mnogo vremena za društveni život. Uspeli smo, uprkos tome što je on nekoliko godina aktivno igrao vaterpolo, prvo u Holandiji, zatim u Nemačkoj.

Natalija Stevanović - Velika odluka je tu 

Nikola joj je bio dragocena podrška kad joj je u dvadesetoj godini zdravlje bilo ozbiljno ugroženo i morala je da ode na operaciju jetre.

- Imala sam ehinokoknu cistu koja je mogla da me ubije, pošto je u pitanju opasan parazit koji dovodi do smrti ukoliko uđe u krvotok.

Srećna sam što je otkrivena na vreme, i mada je situacija bila pod kontrolom, intervencija je bila neophodna. Lekar me je upozorio da će oporavak potrajati i da godinu dana neću moći da izađem na teren.

Nikola je došao da bude uz mene posle operacije i pruži mi podršku jer sam se u to vreme psihički osećala loše.

Kad sam se nakon 14 meseci vratila tenisu, zamolila sam ga da pođe sa mnom na turnire. Prva dva sam i osvojila, pa sam ga ubedila da bi bilo dobro da me prati i na narednim.

Pročitajte Deset godina niko nije primetio - Njen lik se uvek nalazi na Novakovim patikama (foto)

Na sreću, oporavak je proticao dobro i zbog toga je Nikola sa samo 23 godine napustio vaterpolo i svu ušteđevinu uložio u Natalijinu karijeru.

- Rekao mi je da ga ta strast za sportom koju vidi u mojim očima čini srećnim. Izrazio je želju da zajedno krenemo u projekat i vidimo dokle ćemo da doguramo. Dobro poznaje tenis iako dolazi iz drugog, timskog sporta.

Privatni album

 

Otvorio mi je oči na neki način, jer ljudi iz tenisa ponekad ne sagledavaju stvari iz drugačije perspektive. Uspešno se profesionalno dopunjujemo već osam godina i mislim da smo dobra kombinacija.

Na terenu smo trener i igračica, i tu nema mnogo emocija, dok smo kod kuće supružnici, ali i tada svakodnevno pričamo o tenisu, savetujemo se. Stub svakog ljubavnog odnosa je međusobno poštovanje.

Verili su se na Tajlandu posle skoro deset godina veze, neposredno pred početak pandemije, a venčali 24. jula 2021. na slavlju koje je trajalo dva dana. Korona ih je, kao i čitav svet, usporila, ali se ove godine polako vraćaju i ostvaruju planove koje su pravili pre epidemije.

Nataliji su naši igrači velika inspiracija i prodrška. Veoma ceni Lasla Đerea i Dušana Lajovića, koji ju je na Vimbldonu posavetovao da uživa u trenutku i da još jače ide napred, a značile su joj i reči Novaka Đokovića.

- Novak je inspiracija celom sportskom svetu, ne samo teniserima. Došao je da me vidi posle poraza od Kvitove. Nije bio najbolji momenat, dopustila sam sebi da me savladaju emocije, a on me je zagrlio i rekao: “Sve je dobro, ideš dalje, mala.”

Izvinjavala sam mu se što plačem, to nisu bile suze tuge nego neke vrste olakšanja - objašnjava Natalija, koja planira da se profesionalnim tenisom bavi još tri godine, a zatim da se u potpunosti posveti porodici i deci koju priželjkuje.

Komentari. (1)

Loading
Stefan

20.08.2023 19:51

Divna osoba 🙏