Dejan Petrović

Velika tuga: Dejan Petrović potvrdio najcrnje vesti, porodica se okuplja

Autor:

09.02.2023 10:51

Foto: ATA Images

Foto: ATA Images

Deda Dejana Petrovića preminuo, muzičar potvrdio tužne vesti



Danas je težak dan za porodicu Dejana Petrovića. Muzičar, koji je veoma vezan za svoje najmilije, na svom Instagram nalogu potvrdio je vest da je njegov deda preminuo i od njega se oprostio emotivnim rečima.

Pročitajte Dva meseca pred rođendan Dejan Petrović doživeo veliku porodičnu tragediju - Sruši ti se ceo svet

Instagram

 

"Sa velikom tugom moram ti reći i poslednje hvala za sve što si bio i činio za mene kroz ceo moj život, kao i za celu našu porodicu. Odmori se dragi moj deda, i kada stigneš na to, mnogo lepše mesto, pozdravi mi, znaš već koga", napisao je neutešni Dejan pored fotografije sa svojim dedom koji je takođe bio trubač.

Inače, ljubav prema trubi nasledna je u porodici Petrović. Dejanov otac Milovan Mića Petrović svirao je trubu i ostavio je neizbrisiv trag, pa mu se Užice odužilo podizanjem bronzane statue na granitnom postamentu na platou užičke Rakijske pijace. Spomenik su otkrili Dejan i njegov brat Darko zajedno sa gradonačelnicom Jelenom Raković Radivojević.

- Za mene i za moju porodicu ovo je velika čast, ali je to i velika stvar za trubu kao instrument koji je obeležio Užice i naš region, proslavio širom zemlje i sveta. Ovo je i veliki podstrek za neke nove generacije da nastave da sviraju trubu, da to rade najbolje. Trubu sam zavoleo zbog oca, počeo da sviram sa osam, zahvaljujući njemu sa deset godina smo imali već svoj dečiji orkestar, a već sa četrnaest godina sam ostao bez njega. Kada je čovek pogođen u srce i dušu, a oseća odgovornost da nastavi dalje, taj žal mu postaje vetar u leđa da se bori - rekao je tada za Nova.rs Dejan. 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading