Snežana Đurišić potvrdila tužne vesti: Legenda narodne muzike nas napustila u 76. godini

Autor:

16.06.2020 16:32

Foto:

Foto:



Preminula je još jedna legenda srpske muzičke scene...

 

Srpski pevač narodne muzike, Dobrivoje Topalović, napustio nas je 16. juna 2020. godine u ranim jutarnjim časovima. Ove tužne vesti medijima je potvrdila pevačica Snežana Đurišić.

- Jeste, preminuo je. Godinu dana je bolovao od kacinoma i otišao je. Preminuo je u Čačku - rekla je Snežana i dodala:

- Napustio nas je čovek koji je plenio vedrim duhom i na sceni i van nje, čije će se duhovite misli i anegdote prepričavati dugo dugo, pevač čije će pesme generacijski prenositi i samim tim trajati večno. Počivaj u miru, prijatelju i kolega. Večna ti slava!

 

Pročitajte i... Esencija jednog vremena: Četiri godine bez Milorada Mandića Mande

 

Dobrivoje je muzikom počeo da se bavi u rodnom Čačku, a prvu ploču pod nazivom "Kad bi znala koliko te želim" izdao je 1968. godine. Tokom zavidne, višedecenijske karijere snimio je dvadesetšest ploča i šesnaest studijskih albuma i zaradio izuzetno poštovanje među svojim kolegama.

Sarađivao je sa velikim imenima muzičke industrije, među kojima su i Dragan Aleksić, Predrag Vuković Vukas, Mijat Božović, Bucom Jovanovićem, Radmilom Todorović, Predragom Negovanovićem, Mitom Mićićem i mnogim drugim kompozitorima i tekstopiscima.

 

Pročitajte i... Pedeset godina od smrti Bojana Stupice

 

Dobrivojev kolega i kum, Miroslav Ilić, takođe se posle Snežane Đurišić oglasio povodom smrti Topalovića. Tom prilikom je prokomentarisao da je poslednjih meseci bio u neprekidnom kontaktu sa Dobrivojevom ćerkom Jelenom, pa je bio obavešten o lošem zdravstvenom stanju svog prijatelja i prisetio se starih dana.

- Dobar deo života smo proveli zajedno i to u ono najlepše doba našeg zanata. Ipak, nismo se odavno videli. Ne samo zbog njegove bolesti, već je i Dobrivoje izabrao tako. Malo se distancirao od svega - rekao je Miroslav.

 

Pročitajte i... Porodična tuga: Acu Pejoviću preminula majka

 

Slavuj iz Mrčajevaca je sa novinarima podelio i jedan duhovit detalj iz Topalovićevog života. Naime, prilikom jedne posete lekaru, Dobrivoju je bilo ponuđeno da bira između cigareta i pevanja. Topalović je, po rečima Miroslava Ilića, odlučio da "prestane da peva".

Dobrivoje Topalović je tokom svoje višedecenijske karijere neretko nagrađivan. Dobio je Estradnu nagrade Srbije (1983), Nagrade za životno delu na festivalu "Moravski biseri" (2014), Plakete "Zlatna lira" za izuzetna vokalna ostvarenja (2015), Nagrade za životno delo od strane Saveza estradno-muzičkih umetnika Srbije (2017), kao i nagrada na mnogim muzičkim festivalima.

goran.anicic

Autor