Zašto Megan Markl nikad neće postati princeza

Autor:

05.04.2017 14:47

Foto:

Foto:



Osim što je osvojila princa Harija, glumica Megan Markl je osvojila i britansku naciju. Atraktivna zvezda TV serije "The Suits" je već upoznala Kejt Midlton i princa Vilijama, a njen susret sa kraljicom Elizabetom Drugom se uveliko najavljuje.

Zvanično je! Kraljica dala blagoslov princu Hariju i Megan Markl

A post shared by People Magazine (@people) on Mar 3, 2017 at 9:07pm PST


I dok se Britanci raduju što će dobiti još jednu lepu princezu, istina je da zapravo Megan najverovatnije nikad neće imati ovu titulu. Kao što je nema ni Kejt Midlton, a nije je imala ni princeza Dajana.

Princ Hari je ozbiljan: Upoznale se Megan Markl i Kejt Midlton

Bez obzira na to što Kejt često u štampi zovu princezom, kao u ostalom i što su i Dajanu zvali, po pravilima britanske karljavske porodice ove titule se dodeljuju tek u određenim slučajevima, ne samo udajom za prestolonaslednike.

Tako je Kejt vojvotkinja od Kembridža, jer se udala za vojvodu od Kembridža. Budući da je princ Čarls naslednik trona, a poseduje i titulu princa od Velsa, tek u slučaju kad Čarls postane kralj, Vilijam će postati princ od Velsa. A samim tim i njegova supruga postaje - Ketrin princeza od Velsa.

A post shared by Prince Harry (@princeharry_w) on Mar 8, 2017 at 6:07am PST


Tako je bilo i sa Dajanom. Iako su je u narodu najčešće zvali princeza Di, zapravo njena prava titula je bila Dajana princeza od Velsa.


Kraljevski pravilnik je veoma komplikovan, ali ono što je sigurno jeste da i ako se Megan uda za Harija, nosiće titulu vojvotkinje od Saseksa. Titula vojvode se dobija po venčanju, pa tako Hari još uvek nije vojvoda od Saseksa. Ako se desi da Vilijam postane kralj, onda će Hari naslediti titulu princa od Velsa i tek tad će Megan moći da se zove Megan princeza od Velsa.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading