Detalj koji niko nije primetio: Otkrivena dobro čuvana tajna Džeki Kenedi

Autor:

02.05.2017 13:35

Foto:

Foto:



Jedna od najvećih modnih ikona svih vremena, Džeki Kenedi, i dalje svojim stilom nadahnjuje mnoge dame širom sveta koje žele da izgledaju baš poput nje, a dizajneri još uvek pronalaze inspiraciju u njenom prepoznatljivom modnom izrazu.

Međutim, koliko god da ste puta pregledali sva njena legendarna izdanja, jedan detalj na cipelama gospođe Kenedi sigurno niste uočili, a sada ga je u svojim memoarima otkrila njena dugogodišnja asistentkinja Keti MekKeon, koja je, između ostalog, bila zadužena i za garderobu poznate dame. Upravo je zato i jedna od retkih koja je znala za ovaj mali detalj na cipelama Prve dame, koji je lako mogao da promakne i najpažljivijim posmatračima.

Genetski predodređeni za uspeh: Gde su i čime se bave unuci Džona i Džeki Kenedi

Naime, po jedna od svakog para njene velike kolekcije cipela imala je dodatak na potpetici od oko pola santimetra, tačnije 6 milimetara, jer je, kako navodi njena asistentkinja, Džeki imala jednu nogu kraću od druge.

Jackie and John, 1954.

Објава коју дели Jacqueline Kennedy Onassis (@mrsjohnfkennedy) дана 6. Сеп 2016. у 6:38 PDT

- Taj nastavak na potpetici trebao je da nadoknadi razliku u dužini njenih nogu - napisala je u knjizi "Jackie's Girl: My Life with the Kennedy Family", u kojoj je takođe otkrila i niz drugih nepoznatih pojedinosti o garderobi gospođe Prve dame.

Prokletstvo porodičnog prezimena: Kakva se misterije krije iza života Karolin Beset-Kenedi

- Ormar u spavaćoj sobi bio je pretrpan svakodnevnom garderobom Džeki Kenedi i sve je bilo složeno prema bojama. A nikad nisam videla ni toliko očaravajuću i raznovrsnu kolekciju cipela, poput njene. Salonke u svim mogućim bojama, čizmice, patike za trčanje, koje su izgledale kao da nikad nisu nošene...

Jackie Kennedy in 1959 with John and Caroline.

Објава коју дели Jacqueline Kennedy Onassis (@mrsjohnfkennedy) дана 1. Феб 2016. у 4:05 PST

Keti MekKeon je bila mlada imigrantkinja, a za Kenedijeve je počela da radi kada je imala 19 godina i vremenom je postala jako bliska sa sa suprugom Džona Kenedija . Kada je napustila posao asistentkinje, kako bi se posvetila porodici, prijateljstvo s Kenedijevima se i dalje nastavilo, zajedno su provodile letne praznike, porodične proslave i slično.

Komentari. (0)

Loading