Danica Marinković i princ Filip Karađorđević: Venčanje u skladu sa porodičnom tradicijom

Autor:

07.10.2017 13:53

Foto:

Foto:



Danica Marinković(31) zakleće se danas na večnu ljubav princu Filipu Karađorđeviću (35) u Sabornoj crkvi u Beogradu, a glamuroznom venčanju priustvovaće sam krem srpskog društva kao i inostrani gosti.

Kraljevski krem stiže u Beograd na venčanje Filipa Karađorđevića i Danice Marinković

Pošto su se verili u Londonu sredinom jula, grafička dizajnerka i vizuelna umetnica i sin prestolonaslednika Aleksandra za "Gloriju" su ekskluzivno otkrili da će bračne zavete izgovoriti u oktobru u našoj prestonici po ugledu na način kako su to učinili kralj Aleksandar i kraljica Marija 1922. godine.

Ćerka našeg istaknutog likovnog umetnika Milana Cileta Marinkovića otkrila je tada kako su se ona i princ Filip upoznali i započeli ljubavnu vezu

-Prilikom prvog susreta na Belom dvoru u Beogradu Filip i ja osetili smo magičnu bliskost. Tokom razgovora zaključili smo da imamo mnogo zajedničkih interesovanja poput umetnosti, muzike, literature, putovanja. Nove teme rađale su se iz minuta u minut, a vreme koje smo provodili zajedno prolazilo je brzinom svetlosti. Sasvim prirodna želja za ponovnim susretom učinila je da ceo svet preraste u mape i ulice koje bismo prelazili lagano do sledećeg viđenja. Venecija, Pariz, Sevilja, London samo su neke od stanica na kojima smo negovali one najlepše emocije koje i danas gajimo.

Kada ste shvatili da se radi o velikoj ljubavi?

- Bliskost se pretvorila u ljubav, i to onu koja ne zna za prepreke i koju ništa ne može zaustaviti. Bujala bi do granice kada zastaje dah prilikom pomisli na susret. Kada spoznate da život nije dovoljno dug za sve što biste podelili jedno s drugim, onda znate da ono najlepše tek predstoji - rekla je Danica, dok je princ Karađorđević otkrio planove za venčanje u srpskoj prestonici

EKSKLUZIVNO Danica Marinković i princ Filip Karađorđević: Jedva čekamo venčanje u oktobru

- Moja odanost sopstvenom poreklu i Daničino poštovanje tradicije motivisali su nas da taj čin osmislimo kao omaž venčanju kralja Aleksandra i kraljice Marije održanom 6. maja 1922. godine u Beogradu. To je bilo poslednje kraljevsko venčanje u prvoj liniji naslednika do naše. S mnogo emocija i sa velikim nestrpljenjem očekujemo dan kada ćemo se jedno drugom zakleti na večnu ljubav pred Bogom i kada ćemo podeliti sreću sa svima onima koji su nam dragi. Jedva čekamo naše venčanje u Beogradu.