Šta ga je navelo na samoubistvo? Snimak Čestera Beningtona šest dana pred smrt (video)

Autor:

14.10.2017 11:30

Foto:

Foto:



Prošlo je manje od tri mesece od tragične smrti frontmena benda "Linkin Park" Čestera Beningtona. Njegovo samoubistvo uzdrmalo je muzički svet, a kolege su mu na svoj način odale počast...

Bend “Linkin Park” podiže spomenik tragično preminulom Česteru Beningtonu

Benington je pronađen mrtav u svom stanu u Los Anđelesu 20. jula, a obdukcija je pokazala da je izvršio samoubistvo vešanjem. Oproštajne poruke nije bilo, ali vremenom su na videlo isplivale mračne tajne napaćenog umetnika. Tokom života se borio s drogom, alkoholom i traumom od zlostavljanja.

Ali njegov buran i tragedijom obojen život nije ono po čemu njegove kolege i porodica žele da ga javnost pamti. Članovi benda "Linkin Park" su nedavno objavili video koji Čestera pokazuje u jednom sasvim drugom svetlu, a koji je snimljen svega šest dana pre nego što će okonončati sopstveni život.

Vedar, nasmejan i vidno raspoložen, kao da nema briga na pameti, Benington je zajedno sa kolegama iz benda vozio kroz Los Anđeles u društvu komičara Kena Jeonga i pevao hitove "Linkin Parka". Snimak je pušten u javnost uz blagoslov Česterove porodice i u sećanje na njega.

Maja Gašić

Autor