Životna drama francuskog pevača: Džoni Halidej prebačen u bolnicu

Autor:

17.11.2017 17:08

Foto:

Foto:



Francuski pevač Džoni Halidej, koji se mesecima leči od raka pluća, prebačen je u bolnicu zbog disajnih problema, saopštila je njegova porodica.

-Njegov povratak kući uskoro se očekuje jer mu se zdravstveno stanje stabilizuje -rekao je za AFP izvor blizak porodici.

Објава коју дели Johnny Hallyday (@jhallyday) дана 8. Јун 2017. у 10:03 PDT

Časopis Voasi preneo je da je Halidej primljen 13. novembra u privatnu kliniku u Parizu, gde inače prima hemoterapiju u procesu lečenja raka pluća.

Njegov agent Sebastijen Faran nedavno je rekao da je pevač dobro i da se bori protiv raka.

Pevač je ranije imao zdravstvene probleme. Pre nekoliko godina je bio u komi posle komplikacija nakon operacije diskus hernije.

Halidej je veoma popularan u Francuskoj i smatra se francuskim Elvisom Prislijem, ali nikada nije bio slavan u inostranstvu kao što su Šarl Aznavur, Iv Montan ili Mirej Matije.

Објава коју дели Johnny Hallyday (@jhallyday) дана 4. Мај 2017. у 10:57 PDT

Rođen 15. juna 1943. godine i odgajan u svetu kulture, Halidej, kome je pravo ime Žan-Filip Leo Smet, doneo je šezdesetih godina u Francusku novi zvuk - sving, rok i tvist.

Vrlo brzo postao je veoma popularan u Francuskoj kao pevač i kao javna ličnost kada se venčao s poznatom pevačicom Silvi Vartan. Posle toga je imao još nekoliko brakova.

Izdao je više od 45 albuma koji su prodati u 100 miliona primeraka.