Priča o legendarnom bikiniju princeze Leje

Autor:

29.12.2016 16:34

Foto:

Foto:



Ova je godina uzela još jednu legendu. Posle srčanog udara, 27. decembra preminula je i američka glumica Keri Fišer koja koja će ostati najupamćenija po ulozi princeze Leje u "Ratovima zvezda“

Pojavljivanje u filmu "Ratovi zvezda VI: Povratak Džedaja“ iz 1983. godine osigurao joj je kultni status, te je pretvorio u jednu od ikona pop kulture.

Za to je zaslužan i zarobljenički kostim, odnosno metalni bikini koji su prema meri izradili kostimografi Agi Džerard Rodžers i Nilo Rodis-Hamero uz pomoć firme "Industrial Light and Magic" za vizuelne efekte. Kostim je nadahnulo delo Franka Frazeta po imenu "Egyptian Queen".

Bakarni grudnjak i gaćice bili su podstavljen kožom kako bi osigurali lakše nošenje, no uprkos tome Kerine grudi su dodatno bile sputane lepljivom trakom u pojedinim scenama kako se ništa neprimereno ne bi videlo.

-To nije najudobniji komad odeće koji sam nosila. Nakon svake snimljene scene proveravala sam da li sve na svojem mestu - rekla u jednom intervjuu je slavna glumica za magazin Pipl.

Zadnji deo gaćica prekriven je svilenim plaštem, a legendarni bikini kombinovan sa kožnim čizmicama, i malo nakita. Osim Keri, kostim je nosila i njena kaskaderka Trejsi Edon.

Zbog ogromne popularnosti Star Wars serijala, princeza Leja je dobila i svoju službenu lutkicu 1997. godine u legendarnom bikiniju u sklopu Hasbrove kolekcije "Power of the Force“.

Takođe nalazi se kao deo postavke u muzeju voštanih figura Madam Tiso.

Metalni bikini prodat je oktobra 2015. u sklopu online aukcije "Profiles of History“ za 96 hiljada dolara.

Komentari. (0)

Loading