Sin Akija Rahimovskog: Tata je ok, ali sada mora da"stane na loptu"

Autor:

05.05.2018 11:27

Foto:

Foto:



Pevač Parnog valjka oporavlja se nakon moždanog udara, zbog kojeg su otkazani nastupi jednog od najdugovečnijih rok bendova u regionu, a njegovi najbliži uvereni su da bi se već za mesec dana mogao vratiti na scenu

Објава коју дели PozitivTV (@pozitivtv.eu) дана 25. Феб 2018. у 5:25 PST

Pevač Parnog valjka Aki Rahimovski (62) kod kuće se, u krugu porodice, dobro oporavlja od lakšeg moždanog udara, a jedna od najdugovečnijih rok grupa u regionu otkazala je sve koncerte.

Ipak, kako navode hrvatski mediji, bend je odlučio da napravi izuzetak i izađe na scenu 17. maja na rođendansku žurku jednog hrvatskog radija, a Parni valjak će nastupiti bez Akija koga će zameniti pevač čije ime još uvek nije poznato.

- Posle Uskrsa, na redovnoj probi benda, videli smo da s Akijem nešto nije u redu - opisuje Dino Bahtijarević, dugogodišnji menadžer Parnog valjka. - Odmah smo taksijem otišli u bolnicu i magnetna rezonanca je pokazala da je imao, srećom lakši, moždani udar. Sad ga pazimo, čuvamo, idemo s njim na preglede i svake sekunde smo mu na raspolaganju. Iako se Aki dobro drži, normalno hoda, razgovara i funkcioniše, lekari su mu zabranili bilo kakve napore. Još mora da prođe sve testove, tako da ćemo tek u narednom periodu znati šta će biti dalje.  U dobrim je rukama, najbolji doktori se brinu o njemu, a on je jak, nema kod njega ni straha ni malodušnosti. Ipak, neke stvari se moraju proveriti, da se to više ne bi ponovilo. Molimo se da je to bilo samo jedno upozorenje, te da će na tome i ostati.

Do daljnjeg će Aki Rahimovski morati strogo da miruje, a lekari su mu, između ostalog, prepisali i promenu ishrane, što će tom velikom gurmanu i majstoru za spravljanje mesa na roštilju sigurno biti najteži deo terapije. Neće mu biti lako ni da miruje, jer od detinjstva živi u žestokom ritmu rok muzike: sa 16 godina svirao je klavijature u makedonskom bendu Tor, a s Parnim valjkom je od 1975. i na pozornici se nikad nije štedeo.

Poput svih članova Parnog valjka, koji se nikad nisu prepuštali uobičajenim porocima rokenrola, i Aki je izvan svog estradnog okruženja živeo mirno i povučeno. Premda nije fanatik zdravog života, do pre koju godinu redovno je igrao fudbal, a uspeo je i da smanji pušenje. No, bolest ne bira. Pevaču je trenutno pri ruci i njegov dobar prijatelj, poznati muzičar Tihomir Pop Asanović (70).

Izvan estradne scene Aki Rahimovski sa suprugom Ingrid živi mirno i povučeno

- Znam kakav je to proces, i ja sam pre osam godina doživeo moždani udar, a danas se super osećam - priča Tihomir - Aki se normalno kreće, nema nikakvih fizičkih problema i normalno razgovara, po govoru bi se odmah videlo da mu je loše. Kaže da se dobro oseća, ali malo je uspaničen, što je razumljivo. Ja mislim da je malo preterao s tim turnejama, probama i nastupima, jednostavno previše radi. Osim toga, imao je obaveze i prema mami u Skoplju, svakih 15-20 dana išao je kod nje i vozio više od 2.000 kilometara tamo i nazad. Hvala bogu da se ne drogira, to je najbitnije, jer se mnogi u ovom poslu, kad više fizički ne mogu da izdrže napore takvog života, okrenu toj zavisnosti. Aki vodi dobar život i ni u čemu ne preteruje. Zajedno ponekad odemo na degustacije i promocije makedonskih vina, ali uvek ih pijemo s merom. Bolest se, nažalost, događa i ljudima koji žive umereno.

Dino Bahtijarević apeluje na javnost i medije da ne dramatizuju zdravstveno stanje Akija Rahimovskog:

- Normalno je da smo svi zabrinuti, ali Aki želi da svi budemo pozitivni, a on je u ovoj situaciji najpozitivniji od svih.

Kristijan Rahimovski, Akijev sin, u izjavi za Gloriju ističe da je njegov otac sada u redu.

Parni valjak posle nastupa na Beer festu 2014.

- Svi smo ubeđeni da će uskoro opet biti dobro. Oporavlja se u krugu najbližih, ali sad malo treba da “stane na loptu”, kao i da promeni način ishrane. Tata nije ranije imao zdravstvenih problema, a mi smo se u porodici dogovorili da o detaljima bolesti ne govorimo u javnosti. Nadamo se da će se u dogledno vreme vratiti svojim obavezama.