Katarina Popović: Savršen spoj lepote i kompjuterskog uma

Autor:

05.08.2017 19:00

Foto:

Foto:



Premda je bila uverena da nema šansu da trijumfuje, mlada studetkinja IT visoke škole najviše se dopala stručnom žiriju na prestižnom takmičenju ‘Next Star Top Model Srbija 2017’, što joj je, pored ostalog, obezbedilo dvogodišnji ugovor s Modnim studiom ‘Click’

Katarina Popović (22) je samo na prvi pogled obična devojka iz komšiluka. Zgodna Beograđanka ovogodišnja je pobednica takmičenja “Next Star Top Model Srbija 2017”. Iako se savršeno snalazila na pisti i bez treme pozirala pred objektivom iskusnog fotografa, ova studentkinja IT visoke škole, uprkos predispozicijama, nikad nije želela da bude manekenka, a na takmičenje se prijavila iz puke radoznalosti.

- Celog života mi govore kako treba da se bavim modelingom, a ja sam mislila da je to samo lepši način da mi kažu kako sam previše mršava. Bila sam uverena da nisam za to, ali kad sam na fejsbuku naišla na tekst u vezi sa takmičenjem “Next Star Top Model Srbija”, osetila sam potrebu da vidim o čemu se radi i poslala sam prijavu. Za mene je to bio test da proverim zadovoljavam li zadate kriterijume - otkriva Katarina, koja je kao pobednica potpisala dvogodišnji ugovor sa Modnim studiom “Click”.

ŠOK I NEVERICA

U velikoj konkurenciji, nakon nekoliko krugova selekcije, jedina devojka s kratkom kosom među petnaest finalistkinja najviše se dopala stručnom žiriju i predstavnicima vodećeg internacionalnog servisa za upoznavanje i glavnog sponzora događaja “AnastasiaLady”.

- Kada sam posle svih eliminacionih krugova ušla u finale, nisam mogla da verujem šta mi se dešava. Ceo taj dan provela sam u nekom svom svetu, radila šta mi se kaže i trudila se da nikome ne smetam, pošto su svi bili užurbani i napeti. Nisam očekivala da ću pobediti, čak sam imala i svoje favorite među devojkama, pa sam se sa nekolicinom dogovorila da svemu pristupimo bez treme i da uživamo u onome što nam se pruža. Htele smo da vidimo kako je to biti diva na jedan dan i bez pogovora smo se prepuštale šminkerima, frizerima i stilistima. Bilo je burno, ali i vrlo zanimljivo. Najveći šok za mene bio je trenutak u kome prozivaju moje ime. Kad je trebalo da prošetam duž piste, nisam bila svesna šta se događa. Ubrzo sam se sabrala, na svu sreću.

Iako je modni svet do te mere nije zanimao da, za razliku od svojih koleginica, ne zna ko su najveći top-modeli današnjice, sasvim je izvesno da će Katarina postati nova Karli Klos, manekenka i tvorac programa “Kode with Karlie” koji omogućava devojčicama širom sveta da nauče da kodiraju. I sama bi volela da se dese promene u IT svetu i da se u tom domenu izjednači broj žena i muškaraca.

- Drago mi je da se i kod nas, kao i na svetskom planu, menja odnos muškaraca i žena u IT sektorima, doduše sporo, ali sigurno. Na fakultetu imam više muških kolega nego ženskih, ali ta razlika je svakako manja nego pre deset godina. Drago mi je da postoje ljudi poput Karli koji svojim uticajem doprinose da se te stvari promene. Oduvek me je privlačio IT, pa sam nakon što sam tri godine studirala psihologiju shvatila da treba da se bavim nečim što me u potpunosti privlači, a od čega ću jednog dana moći i pristojno da živim.

Ne zna gde će je život odvesti, ali joj se dopada što je njen svet postao bogatiji za još jedan hobi - manekenstvo. Do sada se bavila slikarstvom i muzikom, zna da svira nekoliko instrumenata i odlično peva.

- Vrlo sam loša u predviđanjima, ne zato što nemam ideju čime bih se bavila u životu, već što ih imam previše. Toliko toga želim, a često je sve to nerealno, pa ne mogu sa sigurnošću da kažem šta ću raditi. Naći će se tu prostora i za manekenstvo, ali su dve moje najveće ljubavi slikanje i muzika. Završila sam nižu muzičku školu, odsek klavir, znam da sviram i gitaru, bas, bubnjeve. Pevala sam u nekoliko bendova i volela bih tome ozbiljnije da se posvetim jednog dana.

Maja Gašić

Autor