Milenko Tepić: Slatke muke mog najvažnijeg ugovora

Autor:

20.08.2017 20:53

Foto:

Foto:



Dok je sa suprugom Sonjom izvodio prvi bračni ples uz pesmu ‘Piu bella cosa’ Erosa Ramacotija, proslavljeni košarkaš je bio svestan da je u njegovom naručju žena s kojom će biti do kraja života

Poznati košarkaš Milenko Tepić (30) potpisao je nedavno dva važna ugovora. Jedan za italijanski klub Nju basket brindizi, a drugi, bračni, sa svojom dugogodišnjom izabranicom Sonjom (28), koja je uzela muževljevo prezime. I dok ovih dana sumiraju utiske sa svadbe koja će se pamtiti po prelepom ambijentu i spektakularnom vatrometu, košarkaš kaže da su pripreme tekle lagano a da su njihova očekivanja nadmašena.

- Pripreme za venčanje su trajale nešto duže od tri meseca, a u njima smo Sonja i ja podjednako učestvovali. Kada spremate svadbu, ne želite da izneverite očekivanja onih koje ste pozvali, a opet, sve treba da podredite i sebi, kako biste uživali u svemu. Nailazite i na poneku prepereku poput onih da li će mladina haljina biti na vreme gotova i da li ćete zaboraviti neki korak tokom prvog plesa. Za Sonju i mene su to bile slatke muke i sve smo ih, dogovarajući se, postepeno prevazilazili.

TRAGOVI SICILIJE

Ne samo da su korake za prvi ples perfektno izveli nego se u njihovom slučaju izreka kako dogovor kuću gradi pokazala potpuno istinitom. Zaplesali su uz pesmu italijanskog pevača koja ih vraća na lepe dane koje su proveli na Siciliji dok je Milenko igrao za Orlandinu.

- Pesma za prvi ples je Sonjin izbor, sa kojim sam se odmah složio jer nas je podsetila na period proveden u Italiji, kada smo se i verili. Izabrala je “Piu bella cosa” Erosa Ramacotija.

Ni vreli dani i briga hoće li sve proći kako treba nisu umanjili njihovu sreću što posle skoro deset godina emotivne veze sklapaju bračnu zajednicu.

- Nismo imali tremu, samo smo malo brinuli da li će sve proći kako smo zamislili. Pozvali smo veliki broj gostiju, od kojih su neki dolazili i iz inostranstva, pa nam je bilo važno da sve protekne dobro. Kada je prvi deo, onaj do crkvenog venčanja, prošao idealno, skroz smo se opustili i posle nam ništa nije teško padalo, pa čak ni ozloglašeno slikanje sa gostima. Bili smo srećni što su skoro svi uspeli da dođu i uživali smo, možda više nego ikada.

A post shared by Milenko Tepic (@tepa5) on Feb 8, 2017 at 7:52am PST

Ako ijedan momenat sa svadbe Milenko može da izdvoji kao poseban, onda je to onaj kad je svoju suprugu ugledao u venčanici.

- Ispoštovali smo stari dobri običaj da mladoženja ne treba da vidi mladu pre venčanja. To i jeste trenutak kada shvatite da se dešava nešto drugačije, da taj dan nije samo još jedan u nizu. Barem sam ja imao takav utisak. Bilo je mnogo divnih momenata na svadbi, ali taj će mi ostati u sećanju kao posebno važan.

Pored porodice, sa njima su se radovali brojni gosti, među kojima i Milenkove kolege košarkaši: Miloš Teodosić sa suprugom Jelisavetom Orašanin, Bogdan i Luka Bogdanović, Novica Veličković, Petar Aranitović, Boban-Bobi Marjanović, kao i fudbaler Duško Tošić. Većina njih su oženjeni, pa je svako uputio poneki savet za bračnu sreću mladencima, kojima venčani list predstavlja samo stepenik više u već čvrstoj vezi.

- Došlo je mnogo mojih kolega s kojima sam izgradio bliska prijateljstva. Većina njih je srećno oženjena, pa mnogi mogu uspešno da me posavetuju. I Sonja i ja mislimo da venčani list našu vezu čini čvršćom i da jeste potvrda ljubavi, ali verujem da među nama on neće ništa promeniti. I pre ulaska u brak naš odnos je bio iskren, pun razumevanja i, pre svega, ljubavi.

PRESKAKANJE PREPREKA

Sonja i Milenko od 16. avgusta nastavljaju zajednički život u Brindiziju na jugu Italije, pa ovih dana najviše vremena provode sa porodicama. Svadbeno putovanje nisu imali, ali im to ne smeta jer je njima svaki dan kao na medenom mesecu. Košarkaš vrlo dobro pamti trenutak kad su se upoznali.

❤️

A post shared by Milenko Tepic (@tepa5) on Jul 23, 2017 at 6:54am PDT

- Sonja i ja smo odrasli u istoj zgradi pa je bilo neminovno da se upoznamo još dok smo bili deca. Međutim, s obzirom na to da devojčicama nije bilo dozvoljeno da igraju lastiš na terenu za basket, počeli smo da se zabavljamo “tek” 2008. godine. Naša veza je tekla spontano, ali od klinačkih simpatija pa do svadbe bilo je i prepreka. Pokušavali smo da uskladimo njen fakultet i moje sportske obaveze, što nije uvek bilo lako. No, kad imate ženu s kojom možete o svemu da se dogovorite i kad zajedno rešavate sve probleme, a istovremeno uživate u svakom zajedničkom trenutku, onda je jasno da s njom želite i nešto više od veze - konstatuje Milenko.