Mis Srbije Ivana Trišić: Mama bi bila ponosna da je živa

Autor:

02.11.2017 20:30

Foto:

Foto:



Čim je čula da je izabrana za najlepšu Srpkinju za 2017, studentkinji završne godine Pravnog fakulteta u Beogradu pomešala su se osećanja zato što njenom velikom uspehu nije prisustvovala mama, koja je preminula pre dve i po godine

Jedan od osnovnih razloga zbog kojih se nova mis Srbije Ivana Trišić (23) prijavila na nacionalno takmičenje bila je želja njene mame Mirjane da svoju raskošnu lepotu pokaže svima. Nažalost, Mirjana nije dočekala da vidi kćerku s pobedničkom lentom i dijademom na glavi.

- Moja mama je bila odbojkašica Radničkog iz Beograda. Završila je DIF i radila kao profesor fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi “Ivan Goran Kovačić” na Zvezdari. Pre dve i po godine iznenada smo saznali da boluje od teške bolesti i ubrzo nakon toga ona je nažalost preminula. To je ostavilo veliku bol i prazninu u meni, jer smo bile veoma vezane. Za života je imala dve želje: da završim Pravni fakultet u Beogradu i da pobedim na nekom izboru lepote. Onog trenutka kada su na finalnom takmičenju za mis Srbije izgovorili moje ime kao pobedničko, prva misao mi je bila kako bi moja mama bila ponosna da je živa. Oči su mi bile pune suza, ali sam uspela da ih zadržim. Bila je vesela i pozitivna žena, radovala bi se i slavila danima moju pobedu da je tu. Mnogo mi nedostaje i potrudiću se da ispunim sve želje koje je imala vezane za mene.

Kakav je osećaj nositi titulu najlepše u svojoj zemlji?

- Veoma sam ponosna i počastvovana što ću sledećih godinu dana biti ambasador lepote u zemlji i svetu. Mislim da nema lepšeg osećaja od tog kada znate da će vaše ime obeležiti 2017. godinu uz titulu mis Srbije. 

Jesu li već krenule pripreme za finalno takmičenje?

- Na izbor za mis sveta putujem sledeće godine. U maju ćemo saznati i gde će biti održano. Moja kompanija je veoma ozbiljna, sve radi planski i promišljeno. Potrebna je minimum godina da se pripremite i ispunite sve stroge zahteve koji se tiču ovog takmičenja. Na izbor mis sveta ove godine, koji se organizuje u Kini, putuje Anđelija Rogić, koja se za to putovanje i takmičenje spremala takođe godinu. Od srca joj želim svu sreću i veliki uspeh. Jedva čekam da se vrati i da mi prenese svoja iskustva i utiske. Znam da ovu godinu moram da budem aktivna na humanitarnom polju, da organizujem nekoliko dobrotvornih akcija. Čekaju me i brojna putovanja, gostovanja, nastupi.

Sigurno ste dobili mnoge čestitke posle proglašenja. Da li vam to predstavlja i teret?

- Dobila sam pregršt komplimenata i iskrenih čestitki i pohvala kako za moj izgled tako i za organizaciju celokupnog događaja. Na meni je da opravdam dato poverenje, iskoristim dobijenu šansu i dam od sebe maksimum.

Kada se ovakve pobede ostvare, neizbežni su i negativni komentari. Kako vi reagujete na njih?

- Mnoge ne stignem ni da pročitam, ali svakako nije prijatno kad čujete nešto loše na svoj račun. Veoma sam srećna što sam otkrila i tu stranu svoje ličnosti, da umem da se nosim sa kritikama. Kažem sebi: “Svaki loš komentar govori o onome ko ga piše, a ne o onome o kome se piše”.

Ko vam je u ovom trenutku najveća podrška?

- Porodica i kompanija. Presrećna sam što su uz mene moje finalistkinje, takmičarke sa ovogodišnjeg izbora za mis Srbije, koje mi konstantno šalju reči podrške i tu su za mene šta god mi treba.

Uvek je nezahvalno prognozirati, ali recite nam makar kojim plasmanom biste vi bili zadovoljni?

- Godina je ispred mene i taj period ću maksimalno iskoristiti za rad na sebi kako bih što bolje reprezentovala Srbiju. U septembru sledeće godine moći ću da dam konkretniju procenu jer ću tada videti i druge kandidatkinje. Još je rano za bilo kakve prognoze.

Maja Gašić

Autor