Jelena Kozjak u novoj "Gloriji": Kad snovi postanu java

Autor:

02.12.2017 09:56

Foto:

Foto:



Pošto je pre šest godina napustila rodni Beograd i u Njujorku završila studije, modna dizajnerka je nedavno predstavila svoju prvu kolekciju inspirisanu Balkanom, a magazin Forbes kandidovao ju je za listu 30 najuspešnijih mladih ljudi koji imaju manje od 30 godina

Modna dizajnerka Jelena Kozjak (24) nedavno je revijom u Njujorku predstavila brend Kozjak.Inc. Svi koji su se tog dana našli u jednoj njujorškoj sinagogi shvatili su da ova mlada Beograđanka polako ali sigurno ostvaruje svoj američki san. Manekenke su šetale u odeći inspirisanoj Balkanom, sa bogatim vezom i etno detaljima, a iz zvučnika je dopirala melodija pesme Đurđevdan. Da je Jelena, koja već šest godina živi u Americi, uspela, pokazuje i to što ju je magazin Forbes nominovao za prestižnu listu “30 ispod 30”, koja će biti objavljena početkom sledeće godine.

- Ta revija je kruna mog dosadašnjeg truda i, rekla bih, početak moje modne karijere. Kozjak Inc. je samofinansirajući startap, pa je bilo jako teško organizovati jedan takav događaj u Njujorku. Došlo je 200 zvanica iz sveta mode. Ono što me najviše raduje jeste podatak da sam plasirala prvu kolekciju samo četiri meseca pošto sam diplomirala.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 27. novembra!