Aleksandar Gudelj

Mama u petoj brzini: Poznata voditeljka se vraća na TV ekrane

Autor:

28.09.2022 13:30

Foto:

Foto:

Voditeljka Aleksandra Gudelj se vraća na TV ekrane u novom formatu



Omiljeno TV lice u Srbiji, voditeljka Aleksandra Gudelj (38) sa suprugom Veljkom izgradila je stabilnu zajednicu punu ljubavi i razumevanja. Njih dvoje su nedavno proslavili 12 godina braka, u kome su dobili sinove Milijana (12) i Damjana (8) i ćerku Emiliju (3,5) koja je veoma brzo postala najveća porodična zvezda. Uprkos brojnim obavezama koje imaju, Aleksandra i Veljko trude se da svoju ljubav neguju svakodnevno.

- Pored armije klinaca, otkako smo se upoznali, imamo rituale kojih se pridržavamo. To je vreme samo za nas dvoje. Kad decu ujutru ispratimo u školu i vrtić, volimo da popijemo kafu u krevetu, a i uvek kad ih uspavamo, opet imamo trenutke samo za nas. Gledamo filmove ili serije, volimo se i uživamo u našoj ljubavi. I čuvamo je. A kad deca požele i četvrtog člana naše male armije, kažemo da smo zaokruženi i potpuni, jer bismo sa novim članom sve morali iznova. Ja bih se posvetila bebi u najvećoj mogućoj meri i onda ne bih imala dovoljno vremena za ostale. Mada, nikad ne reci nikad, ne smem ništa da tvrdim i garantujem, jer često i nas dvoje poželimo još jedno dete. Nama je kuća inače uvek puna dece, Milijanovih i Damjanovih drugara i kumića, koji često ostanu i da prespavaju. A kad Milijan poželi brata ili sestru i kaže: “Ajde, mama, šta ti je teško”, odgovorim iskreno da će godine brzo proleteti i da ćemo uskoro Veljko i ja postati baka i deka.

Jovanka Bojković

 

 

NASTAVNICA U KUĆI

Nedavno je Aleksandra postala tetka, njen rođeni brat dobio je devojčicu. Bliski su i sa Veljkovim bratom, koji rado provodi vreme sa klincima.
- Uživamo da okupimo naše najbliže, braću, roditelje, bake i deke, čak i prabake i pradeku. Mnogo smo svi vezani, svaki slobodan trenutak provodimo zajedno. Takođe volimo da obeležavamo nama važne datume, sami ili s porodicom. Pošto smo imali dva venčanja, građansko na Mauricijusu i crkveno u Beogradu, slavimo oba, tu je i pet rođendana. Čak i datum kad smo se Veljko i ja prvi put poljubili ima za nas posebno značenje. Trudimo se da sve ono što su nas dvoje roditelji naučili prenesemo i na našu decu i mislim da u tome uspevamo. Često čujem da su deca onakva kakvi smo mi roditelji, jer ih mi učimo svemu.

I kada su Milijan i Damjan neposlušni, Aleksandra smatra da imaju pravo da kažu svoje mišljenje.

- Ne želim da ih vaspitavam tako da budu kažnjeni ako nešto nisu poslušali, ali ću im reći da to nije ispravno. Takva sam i kad je u pitanju škola, jer su i trojke i četvorke za đake. Radije ću ih nagraditi kad dobiju peticu nego kazniti kad donesu nižu ocenu. Naši sinovi su od malih nogu naučeni na društvo i drugare i po čitav dan su napolju, što nam je i bio cilj. Da budu sa svojim vršnjacima, igraju se, posvete sportu. Obojica odmalena treniraju fudbal u Grafičaru, a kako svi navijamo za Crvenu zvezdu, često ih vodimo na utakmice i dešavanja koja klub organizuje, poput uskršnjeg farbanja jaja.

Jovanka Bojković

 

 

Ne muče je problemi modernog roditeljstva.
- Sinove ne zanimaju previše telefoni i računari. Kad se umore od zabave napolju, odigraju poneku igricu, ali to je zaista samo povremeno, radije provode vreme sa sestrom. A s obzirom na to da je stariji Milijan u šestom razredu i da mu je školski program veoma težak, često glumim nastavnicu i pomažem mu. Nedavno je morao da nauči više od pedeset strana za samo jedan kontrolni iz istorije. O drugim predmetima da ne govorim. Damjan je u trećem razredu i uspeva sam da se izbori sa obavezama, a koliko je posvećen školi, svedoči i činjenica da neće ni da doručkuje pre nego što uradi domaće zadatke.

Premda odgajanje troje dece različitog uzrasta nije nimalo lak zadatak, svesna je da bi bilo mnogo

teže da su deca sličnih godina.
- Milijan i Damjan su veoma privrženi sestri i vole da se igraju s njom. Oni su njeni zaštitnici, a ona njih obožava, sve što rade starija braća, posebno Milijan, želi i ona.

Jovanka Bojković

 

 

I dok je posle prve dve trudnoće napravila pauzu od nekoliko meseci, kad je rodila Emiliju, iskoristila je celo porodiljsko bolovanje, dve godine za treće dete. Na posao se vratila prošle jeseni, a umesto u igri na sreću “Loto”, čiji je zaštitni znak bila godinama, gledaćemo je u novom formatu.

- Imala sam želju da se oprobam u nečemu novom, pa me je ponuda da radim kviz znanja baš

obradovala. Uzbudljivo je i dinamično, spremamo ga već godinu dana, radni naziv je “Pobednik”.

Komentari. (0)

Loading