Lepa Brena

Uvek smo bili jedan tim: On je bio i ostao moja najveća ljubav i podrška

Autor:

26.09.2022 16:30

Foto:

Foto:

Pevačica Lepa Brena: u intervjuu za magazin Gloria govorila o o svojoj porodici i braku i na koji način Boba i ona uspevaju da žongliraju na poslu i u kući



Pevačica Lepa Brena koja od kako se pojavila na estradnoj sceni 80-ih godina u mini suknji, nižući hitove koji se i danas sa istim energijom pevaju i traže, pažnju je privlačila i svojim emotivnim životom, posebno od kako se 1991, godine, udala za tenisera Slobodana Bobu Živojinovića. Njihova ljubav krunisana je njihovim sinovima Stefanom i Viktorom, a od od njihovog venčanja, do danas, mnogi su im predviđali različite scenarije, razvodili ih i mirili. A, oni su opstali. Čuvajući svoju ljubav, brak i porodicu kao nešto najvrednije i najčistije.

Suočena sa multiplikovanim obavezama, kao i svaka žena koja od života traži nešto više, estradna diva Lepa Brena dokazala je kako ništa ne moze da je izbaci iz ravnoteže. Ona i dalje čvrsto stoji na zemlji, iako priprema novi album, planira koncerte u svim glavnim gradovima bivših jugoslovenskih republika, piše autobiografiju, vodi produkcijksu kuću i podiže decu. Za supruga i sebe kaže da su i dalje nepobediv tim. Nikada nije preterano brinula o ljudima koji loše misle o njoj. Kratkom suknjom i visokim štiklama dizala je tempertauru muzičkim kritičarima, snimala filmove i izmamljivala uzdahe političarima. Neprekidno je dizala prašinu, svaki njen korak mediji su pedantno beležili. O njenoj udaji i porođajima pisali su čak i politički listovi. Kada je počela da se zabavlja sa teniserom Slobodanom Živojinovićem, mnoge domaćice su prvi put u životu pratile prenose teniskih mečeva, ne bi li na trenutak u publici videle svoju ljubimicu koja ga je bodrila. Njihovo venčanje u decembru 1991. godine bio je spektakl koji su svi gledali.

Gloria Arhiva

 

 

Jedni su im proricali bračni brodolom, drugi navijali za njih, ali je malo onih koji su bili ravnodušni. Za četrnaest godina braka u više navrata su ih razvodili, a oni su dobili Stefana i Viktora i postali uspešni poslovni ljudi. Ozbiljno ih je potresla jedino otmica starijeg sina i Brenina bolest pre godinu dana. Kada se sve stišalo, na tapet je ponovo došao njihov brak i porodični mir koji ljubomorno čuvaju u vili na Bežanijskoj kosi. "Oboje doživljavamo razna iskušenja, ali pitanje je koliko je vredno jednim lošim potezom uništiti nešto stabilno što smo godinama gradili. Znam da živim na prostoru gde su muškarci a priori pametniji, sposobniji i uz to veliki ljubavnici, pa puštam da psi laju, a karavani prolaze. Ne želim da menjam tu sliku muške populacije o njima samima, jer sam i te kako svesna da su žene u dvadeset i prvom veku postale veoma moćne.  Zato ću svoje mišljenje o njima ovoga puta zadržati za sebe. Meni lično ništa ne smeta, jer je moj cilj u životu mnogo viši. Boban je bio i ostao moja najveća ljubav i podrška, kako u svakodnevnim aktivnostima, tako i u odsudnim trenucima. Uvek smo bili jedan tim" - kaže Fahreta Živojinović.

Gloria Arhiva

 

 

Za uspeh je potrebno dvoje

Žena koja je na koncertu u Bugarskoj pevala pred sto hiljada ljudi, sletevši na binu u helikopteru nekadašnjeg bugraskog šefa države Todora Živkova, a u Domu Sindikata održala uzastopno trideset jedan koncert, nije naučila da gubi. Sa istom energijom kao kada je pre dve decenije zakoračila na domaću muzičku scenu, sada u svojoj produkcijskoj kući Grand Production promoviše muzičke talente i nastupa širom sveta. S obzirom na to da joj je porodica na prvom mestru i da se trudi da se sinovim Stefanu i Viktoru posveti maksimalno, ponekad se i sama pita kako izlazi na kraj sa svim obavezama. "Priznajem dan mi je kratk. Kod nas u Srbiji čoveku je veoma teško da se oseća kao zvezda. U kući sam majka i domaćica, u firmi radnika kao i svi ostali, jednostavno nemam vremena za gubljenje." Nikad se nije trudila da o sebi stvori lažnu sliku. Grlila se s publikom, ljubila s decom, a u intervjuima je redovno bila bez dlake na jeziku. Ljudi su je obožavali, voleli njeno nasmejano lice i optimizam koji je širila oko sebe.

"Ne znam zbog čega su čudne javne ličnosti koje su prirodne i ponašaju se sasvim normano. Od njih se očekuje da se drogiraju, opijaju i žive razvratno. Verujem da takvi slučajevi postoje, ali vaspitanje i etički kodeksi stečeni u porodici Bobi i meni nisu dozvoljavali da uništimo svoj i život naše dece, iako smo oboje veoma rano počeli da zarađujemo dosta novca." Kad su teniser i pevačica zaplivali u poslovne vode i počeli da prodaju grend slem slatkiše, red bull, lutkice s njenim likom, vruće pantalonice, a zatim za Srbiju i Crnu Goru postali zastupnici Fordovih automobila, mnoge je zanimalo šta se događa iza vrata njihove kuće na Bežanijskoj kosi. I, kako tako temperamentne osobe, pored svih obaveza dobro funkcionišu. "Da za brak postoji udžbenik ili recept, verovatno bi ga se svi pridržavali. Pošto za tako nešto još nisam čula, Boba i ja smo na sopstvenim iskustvima gradili vezu. Nije bilo lako, ni jednostavno, zato smo oboje mudro čuvali ono što zaista vredi. Imali smo o lepe i loše trenutke, ali smo uvek znali da je naš najveći cilj opstanak porodice i, negovali smo ogromno poverenje jedno u drugo."

Gloria Arhiva

 

 

Mada priznaje da je kao i svaka žena ponekad plakala zbog postupaka svog supruga, kao i da joj uopšte nisu strane bračne svađe, Bobi jedino nikada ne bi oprostila kada bi je izneverio kao čovek. To bi je baš povredilo.

Čari porodičnog života

"U braku je potrebno veoma mnogo tolerancije. Čovek ne može ni da pretpostavi koliko je strpljenja i ljubavi neophodno da bi nastavio da ulaže sebe u brak. I kad pomislim da više ne mogu, shvatim da ni Boba ni ja ne bismo imali snage da se ponovo navikavamo i prilagođavamo. Toliko smo obuzeti i zaokupljeni na raznim poljima da je mnogo bolje uložiti energiju u decu i vezu koju imamo nego je trošiti na neke nove partnere i neizvesnu budućnost sa njima. Stefan i Viktor su kruna svega što je u životu ostvarila. Zbog njih nijednog trenutka ne žali što je ponekad zaplakala. Njihova rečenica Hajde, mama, nemoj da se baronišeš dovoljna je da je natera da usrede zime skoči u bazen, a onda obuče bade mantil i valja se s njima po snegu.

"Za mene je rođenje dece predstavljalo najlepše životno iskustvo koje ne može ni sa čim da se uporedi. To je jedna nova vrsta ljubavi. Bezuslovna. Oni su me osnažili, učinili kompletnom i veoma zadovoljnom osobom. Zato sam srećna što je publika uvek imala razumevanja za moje odsustvovanje i neograničenu ljubav prema porodici, jer su ona, šou-biznis i pevanje moja druga velika ljubav, kojoj mogu da se posvetim samo ako su mi deca srećna." Kao mogo puta u životu Brena nastavlja dalje. Čim završi novi album ići će na koncerte, pevaće svim srcem za sve koji su godinama čekali da je ponovo vide na sceni. Autobiografija na kojoj trenutno radi sigurno će podići prašinu, baš kao i onda kada je na bini njihala zanosnim kukovima u mini suknji. "Život je veliki mozaik - kaže Brena. Svaka kockica treba da stoji na svom mestu, jer dovoljno je da smo jedna nedostaje, pa da slika izgubi smisao."

Gloria Arhiva

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading