Otkriće koje vam može vam spasiti život: Zašto je važno da jedete zeleno i narandžasto povrće?

Autor:

16.02.2017 10:56

Foto:

Foto:



Ishrana igra važnu ulogu, kada je u pitanju prevencija raznih oboljenja, od kardiovaskularnih do malignih.

Postoje određene namirnice koje su snažni antiksidansi i koje mogu da umanje šanse za dobijenje ovih ozbiljnih bolesti.

Hrono ishrana za zaposlene: Obrok za 5 minuta

Jedna američka studija je otkrila da zeleno i narandžasto povrće imaju snažno antikancerogeno dejstvo. Njihov učinak u smislu zaštite zdravlja je neverovatan!

Ako svakog dana jedete povrće ovih boja, čak za 45% ćete smanjiti rizik od raka grlića materice, poručuju stručnjaci sa Univerziteta Arizone.

Iznenađujuće posledice neispavanosti: Celulit i gojaznost su samo neke od njih

Antioksidanti koji se nalaze u ovako obojenom povrću bukvalno napadaju virus koji izaziva kancer grlića. Zato, kad god ste u prilici, uvedite u ubrok zelenu salatu, šargarepu, brokoli, zelje, blitvu...

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading