Zvezda za holivudsku zvezdu: Nik Nolti na Bulevaru slavnih

Autor:

23.11.2017 22:21

Foto:

Foto:



Nik Nolti se pridružio slavnim holivudskim glucima, dobivši zvezdu na poznatom Bulevaru slavnih.

Sedamdesetšestogodišnji glumac dobitnik je brojnih nagrada. Za Oskara je bio nominovan tri puta.

- Dok još nisam bio glumac, ponekad sam dolazio ovamo da gledam zvezde slavnih. Tada bih se prisećao njihovih filmova... Za mene je velika čast što im se mogu pridružiti - rekao je Nolti.

Tokom kasnih šezdesetih i sedamdesetih bio je model. U kampanji za prosvetljivač kose "Summer Blonde" iz 1972. pojavio se uz još jednu buduću glumicu Sigurni Viver.

A post shared by Clinton H.Wallace (@photomundo) on Nov 23, 2017 at 4:33am PST

Prva zapaženija uloga i priznanje kritike za Noltija su usledili nakon mini serije "Bogataš i siromah". Otad se pojavio u više od 40 filmova, igrajući široku paletu likova. Sposobnost "oživljavanja" različitih karaktera, atletska građa i grubi glas njegovi su zaštitni znakovi.

Među najveće holivudske zvezde lansirao ga je film "48 sati" iz 1982. godine, u kojem je glumio uz Edija Marfija.

Prvu od tri nominacije za Oskara dobio je 1991. godine za film "Gospodar plime", a za istu je ulogu dobio Zlatni globus. Iste je godine i u Skorsezeovom "Rtu straha" s Robertom De Nirom i Džesikom Lang.

A post shared by Clinton H.Wallace (@photomundo) on Nov 21, 2017 at 11:56pm PST

U filmu "Ratnik" glumio je lečenog alkoholičara i za tu je ulogu bio nominovan za Oskara u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

Nolti je imao buran privatni život, a nisu ga mimoišli ni problemi s porocima. Nekoliko je puta bio uhapšen zbog vožnje pod uticajem opijata. U prošlosti je bio u vezi s glumicama Debrom Vinger i Viki Luis.

A post shared by marilyne1387 (@marilyne1387) on Nov 20, 2017 at 11:53pm PST

Brojne filmske ličnosti nemaju svoju zvezdu u Holivudu. To je verovatno zbog toga što kandidate za zvezdu neko treba da nominuje, a zatim da plati oko 40.000 dolara.