Zlatni dečko košarke: Bogdanu Bogdanoviću titula MVP na Ol-staru

Autor:

17.02.2018 14:35

Foto:

Foto:



Košarkaši tima Sveta savladali su ekipu sastavljenu od igrača iz Sjedinjenih Američkih Država u Ol-star meču "Zvezda u usponu" ubedljivim rezultatom 155:124, a za najboljeg igrača meča - MVP proglašen je srpski bek Bogdan Bogdanović.

Ukupno 26 poena reprezentativca Srbije. Ol-star vikend u Los Anđelosu sjajnim igrama otvorili i Dario Šarić, Ben Simons i Džejlen Braun.

Kada je u drugoj četvrtini pogodio trojku sa devet metara, Bogdan Bogdanović dao je saigračima do znanja da je spreman za sjajno šutersko veče, pa je do kraja meča od 13 šutnutih pogodio sedam trojki. Dodao je tome četiri skoka i šest asistencija i iz ruku nekadašnjeg igrača Sakramento Kingsa, Krisa Vebera dobio trofej igrača utakmice.

- Prišao sam utakmici na isti način, da se takmičim i da budem najbolja verzija sebe. I to se večeras i desilo. Nikada ne znate kada će se to desiti. Šutirao sam i dobro sam se osećao - rekao je Bogdanović posle utakmice.

Na izlasku iz Stejpls centra potpisao se na patike i poklonio ih navijačima.

Bogdan se, tako, našao u sjajnom društvu nekadašnjih osvajača ovog trofeja, poput Penija Hardeveja, Alena Ajversona, Gilberta Arenasa, Karmela Entonija i Kevina Djurenta.

Maja Gašić

Autor