Zašto "Seobe" Miloša Crnjanskog zauzimaju posebno mesto u životu Izabel Iper

Autor:

24.01.2017 21:11

Foto:

Foto:



Mjuzikl "La-la lend“ osvojio je 14 nominacija za Oskara, što je rekord koji se nije desio još od "Titanika“. Francuska i svetska zvezda Izabel Iper, dobitnica Zlatnog globusa za najbolju glumicu, nominovana je i za Oskara za ulogu u filmu "Ona“ Pola Ferhufena.

Na dobrom putu da zasluženo dobije Oskara, glumica Izabel Iper ističe da joj nagrade znače ono što i mnogima:

-To je dostignuće. Znamo da Oskara i najveći ljudi nikada nisu dobili, kao Orson Vels. Mnogi velikani ga nisu dobili. Ali mora da je, ipak, lepo imati ga - rekla je glumica u intervjuu za RTS.

Dejvid Džejson – Del Boj: Ne igram više u komedijama jer tamo svi psuju

Na pitanje da li postoji vezivno tkivo između raznolikih, briljantnih likova koje je tumačila tokom karijere, glumica navodi da postoji veza u smislu da je uglavnom reč o ženama borcima, koje opstaju uprkos svemu.

-To je nešto što i čini likove, poput ovog u filmu "Ona", tako verodostojnim. Prevaziđeš emocije, prevaziđeš saosećanje, slabost i krhkost – zato što si borac. To ti daje mogućnost da izgradiš veoma jake likove. U fikciji, uglavnom želiš da likovi budu prijemčivi, laki za voleti, jer pomisliš da se jaki borci neće dopasti ljudima. Moji likovi govore zapravo u korist žene - dodaje Izabel Iper.

Tužna životna priča u senci hrabrih izjava holivudske zvezde

Francuska glumica radila je sa mnogim izuzetnim autorima, uključujući i srpskog reditelja Aleksandra Sašu Petrovića, za koga ističe da je izvanredan, te da joj je to jedno od najdragocenijih iskustava u karijeri.

- Snimila sam Seobe po knjizi Crnjanskog, čuvenog srpskog pisca. Film nikad nije izašao u Francuskoj, ne znam zbog čega. Bolno je za njegovu porodicu što film nikad nije prikazan u našoj zemlji, jer je bilo nekih sukoba kada je film sniman. Ali to delo je za mene veoma posebno. Bio je vizionar - zaključuje Izabel.

Komentari. (0)

Loading