Uzbuna u Kanu zbog sumnjivog predmeta, danas na programu Vuletićev "Rekvijem..."

Autor:

21.05.2017 10:12

Foto:

Foto:



Na 70. Kanskom festivalu više uzbuđenja nego što je planirano. Najpre je prekinuta projekcija filma "Okja“. Publika je negodovala jer je američka kompanija "Netfliks“ odbila da film prikazuje u francuskim bioskopima. Potom je publika nakratko evakuisana zbog sumnjivog predmeta za koji se posumnjalo da je bomba. Večeras će na programu biti ostvarenje "Rekvijem za gospođu J.“ srpskog reditelja Bojana Vuletića.

Skandal u Kanu: Nezadovoljna publika prekinula projekciju filma “Okja”

Zbog sumnjivog predmeta za koji se posumnjalo da je bomba nakratko je bila evakuisana publika na filmskom festivalu u Kanu, prenosi Tanjug.

Naime, prisutnima na projekciji u Kanu, u subotu uveče, rečeno je da odmah napuste salu, ali je novinarima kasnije rečeno da sumnjivi predmet nije opasan, javlja AP. Nakon pauze od pola sata projekcija je nastavljena.

Francuska je pod vanrednim stanjem od 2015. godine nakon ekstremističkih napada u Parizu u kojima je poginulo 130 osoba.

Jubilarno, 70. izdanje Festivala u Kanu počelo je u sredu uveče i traje dio 28. maja. Za prestižnu Zlatnu palmu u trci je 19 filmova, a večeras će van takmičarskog programa biti prikazan film Rekvijem za gospođu J. Bojana Vuletića.

Olivera Katarina: Neki misle da je moje vreme prošlo, a i sad mogu pevati i rasplakati

Film će biti prikazan u okviru programa ACID TRIP na kojem je već prikazano pet kratkih ostvarenja iz Srbije i dugometražno ostvarenje Vlažnost Nikole Ljuce.

Filmski centar Srbije naveo je ranije da će tokom festivala biti potpisan i ugovor o saradnji Francuske i Srbije i prikazano nekoliko dugometražnih ostvarenja, među kojima Skupljači perja Aleksandra Petrovića, koji je 1967. u Kanu osvojio Gran-pri žirija.

Komentari. (0)

Loading