Uloga genijalnog fizičara donela mu je Oskara: Edi Redmejn odao počast Stivenu Hokingu

Autor:

14.03.2018 22:20

Foto:

Foto:



Britanski glumac Edi Redmejn, koji je osvojio Oskara glumeći najpoznatijeg fizičara na svetu Stivena Hokinga u filmu "Teorija svega“, oprostio se od "najzabavnijeg čoveka kojeg je ikada sreo“.

Preminuo Stiven Hoking

Profesor Stiven Hoking preminuo je danas u 77. godini života u svom domu u Kembridžu, u Velikoj Britaniji. Kako je saopštila njegova porodica, Hoking je preminuo mirno, okružen najbližima.

- Izgubili smo jedan zaista sjajan um, zadivljujućeg naučnika i najzabavnijeg čoveka koga sam ikada imao prilike da upoznam. Saučešće njegovoj porodici - rekao je Redmejn za "E! News".

Redmejn je ranije izjavio da je upoznavanje sa Hokingom bio jedan od najbitnijih trenutaka u njegovom životu.

- Kada je Stiven pogledao film, rekao sam: "Veoma sam nervozan, molim te mi reci šta misliš" - rekao je glumac.

Redmejn je dodao da je Hoking bio jako prijatan nakon filma. Fizičar je u objavi na svom profilu na fejsbuku pohvalio glumca.

- Mislim da me je Redmejn veoma dobro odglumio u filmu ‘Teorija svega’. Proveo je dosta vremena sa pacijentima koji boluju od amiotrofne lateralne skleroze da bi mogao da bude autentičan. U nekim trenucima sam čak pomislio da sam to ja. Gledanje filma me je nateralo da razmislim o svom životu - napisao je tada Hoking.

Žene u senci Stivena Hokinga: Privatni život genijalnog fizičara

- Iako sam onesposobljen, bio sam veoma uspešan u svom radu. Bio sam i do Antarktika i do Uskršnjeg ostrva, i u podmornici i u prostoru nulte gravitacije. Nadam se da ću jednog dana otići i u svemir. Imao sam priliku da kroz svoj rad saznam kako univerzum funkcioniše, ali bi univerzum bio prazan bez ljudi koje voliš - rekao je Hoking.

Maja Gašić

Autor