Tragična sudbina jedne od najlepših žena sveta

Autor:

07.11.2016 22:26

Foto:

Foto:



Svi se slažemo oko toga da lepota otvara sva vrata ali ni ne slutimo koliko zamki krije uljuljkanost u takvo verovanje. Kaže se" lepota će spasiti svet", ali ona često pojedincu donosi i veliki teret, ponekad i prokletsvo koje može imati fatalne posledice.

A photo posted by lucillad (@lucillad) on Oct 29, 2016 at 2:01pm PDT

Kada se 17-godišnja Gia Carangi pojavila na naslovnici magazina "Cosmopolitan" i "Vogue" zaludela je svet zbog egzotične lepote koju je nasledila od oca Italijna i majke Irkinje. Bila je buntovna, prelepa i potpuno drugačija od drugih.

Za njenu tragičnu sudbinu mnogi su pronalazili razloge u teškom detinjstvu. Naime, rođena je 1960. godine u Filadelfiji  i odrasla sa ocem koji je umeo da bude grub i nasilan. Bila je stidljiva ali i manipulativna, pa se trudila da na sve moguće načine dođe do pažnje za kojom je žudela.

Tinejdžersko doba joj je donelo slobodu da radi šta želi, pa je tako pronašla način kako da privuče pažnju- odevanjem. Bila je opsesivna likom i delom Dejvida Bouvija i njegov stil je potpuno oponašala, od fruzure, preko garderobe.

Zavodljiva na jedinstven način, zračila je energijom koja je osvajala i muškarce i žene. Njena neobična lepota nije mogla da prođe neprimećena. Bila je napadna, zavodila je svakog ko bi se našao u njenom društvu,  a iza maske fatalne zavodnice  krila se  devojčica koja je žudela za ljubavlju.

A photo posted by @giamaricarangi on Sep 4, 2016 at 3:01am PDT

-Novac me ne interesuje. Imam sve što sam ikada željela, ali došla sam do tačke da se pitam "Šta će mi, dođavola, to?" Ja hoću više, hoću sreću, ljubav, hoću da imam nekog ko bi brinuo o meni. - izjavila je Gia koja nikada nije krila svoju usamljenost.

Modni dizajneri su se utrkivali oko nje, postala je tražena, popularna i bogata. Sa mnogo novca, sama u Njujorku postala je zavisna od heroina koji je učinio nepouzdanom.

Dešavalo joj se da zaspi na snimanju ili se jednostavno nije pojavljivala kada se loše osećala. Njena zavisnost  je uzela maha, pa dizajneri više nisu želeli da je angažuju. Osim promene u ponašanju, njen stil života se drastično odrazio na njen izgled. Bila je neuredna, bleda sa tragovima od uboda igala na rukama. Polako su joj se zatvarala vrata, pa je bila prinuđena da se vrati kući na odvikavanje od heroina.

Surovi modni svet proglasio je da njeno vreme prošlo. Borba sa zavisnošču se nastavil,a a Gia je 1985. godine saznala da ima AIDS. Svi su joj okrenuli leđa, posećivalo je samo par najbližih prijatelja, a majka nije želela da je vidi u svojoj blizini.

Preminula je 18.novembra 1986. Imala je 26 godina. Njena životna priča poslužila je kao inspiracija za film u kojem je glavnu ulogu igrala Anđelina Džoli.

Komentari. (0)

Loading