Sting dovodi sina u Beograd: Džo Samner je talentovan i zgodan na oca (foto)

Autor:

28.08.2017 15:45

Foto:

Foto:



Na koncertu u Kombank areni, 17. septembra, Sting će nastupiti sa svojim dugogodišnjim saradnicima, gitaristima Dominikom i Rufusom Milerom i bubnjarem Džošom Frisom, dok će se kao specijalni gosti pojaviti Stingov sin Džo Samner i harmonikaš Persi Kardona iz sastava "Last bandoleros".

A post shared by Joe Sumner (@thejoesumner) on Mar 29, 2017 at 9:40am PDT

Džo Samner je Stingov sin iz veze sa irskom glumicom Franses Tomelti.

U tinejdžerskom periodu počeo je da se bavi muzikom, sviranjem gitare i bubnjeva i to nakon što je čuo Nirvanin album "Nevermind".

A post shared by Joe Sumner (@thejoesumner) on Apr 9, 2017 at 5:35am PDT


Bend koji je kasnije postao "Fiction Plane", osnovao je sa školskim drugom, basistom Denom Braunom i britanskim gitaristom Setonom Dauntom.

Solo karijeru Samner gradi proteklih pet godina.

A post shared by Joe Sumner (@thejoesumner) on Jul 14, 2017 at 12:32pm PDT


Dok istovremeno vodi rok bend "Fiction Plane" i probija tehnološke granice aplikacijom Vyclone, odbacuje i sve što smatra neautentičnim.

A post shared by Joe Sumner (@thejoesumner) on Feb 28, 2017 at 5:05pm PST


- Svaki put kada izvodim pesmu, ostavim nekoliko delova potpuno otvorenim za improvizaciju. Nakon što se pesma odsvira 50 puta, mišljenja sam da će biti bolja, neće ostati stalno ista! -  objasnio je Samner svoj stil izvođenja.

Ovaj otvoreni stav dolazi iz njegovog raznovrsnog muzičkog iskustva - od turneja sa muzičarima koje on smatra porodicom (grupa Polis) do izvođača kao što je Snup Dog ili pevanja u modernoj operi i komponovanja hitova za evropske umetnike.

A post shared by Joe Sumner (@thejoesumner) on Mar 31, 2017 at 6:22am PDT


Samner vodi kurseve u muzičkim školama fokusirajući se na emotivni pritisak kod pisanja pesama, a svoj prvi singl "Jellybean" objavio je početkom ove godine.

Maja Gašić

Autor