Stefan Milenković: Lepo je biti kod kuće za praznike

Autor:

26.12.2017 18:12

Foto:

Foto:



Svako ko je napravio sjajnu muzičku karijeru u inostranstvu stasavao je i sticao umetničko iskustvo u Kolarcu, rekao je naš proslavljeni violinista Stefan Milenković.

Stefan Milenković: Da mogu da vratim vreme, malo bih sve usporio

Milenković je danas prisustvovao predstavljanju novog klavira za čiju su kupovinu prikupljena sredstva dobrotvornim koncertima širom sveta uz slogan "88 prijatelja za 88 dirki".

Osim Milenkoviću, zahvalnice u vidu originalnih klavir-dirki fabrike Stenvej uručene su i violinisti Romanu Simoviću, pijanisti Kemalu Gekiću i ostalima koji su donacijama pomogli nabavku klavira.

U ime Ministarstva pravde i Vlade Srbije zahvalnicu je primila ministarka pravde Nela Kuburović.

Stefan Milenković: Ako je strast prisutna, onda je sve moguće

-Ovde je mnogo nas 'treniralo' i bilo je prirodno da kada se ukaže potreba i prilika pomognemo Kolarcu. Mi smo to učinili na način na koji jedino znamo. Odsvirali smo po jedan koncert za nabavku novog klavira u Kolarcu. Srećan sam što sam doprineo nečemu što će trajati decenijama na radost svih poštovalaca klasične muzike u Beogradu - rekao je on.

Milenković naglašava da se kratko za praznike zadržava u Beogradu.

Stefan Milenković: Postaću otac kad deci budem mogao da poklonim dovoljno vremena i pažnje

-Već 3. januara u Italiji sviram koncert i to je početak obaveza u 2018. godini. Lepo je biti kod kuće za praznike - kazao je Milenković.