Sprema se novi kriminalistički triler: Dikaprio udružuje snage sa omiljenim rediteljem (foto)

Autor:

18.07.2017 16:27

Foto:

Foto:



Omiljeni dvojac holivudske kinematografije, glumac Leonardo Dikaprio i režiser Martin Skorsese, sledeće godine će udružiti snage na još jednom filmskom ostvarenju.

Reditelj upravo završava svoj film "The Irishman", a na proleće sledeće godine priprema novi projekat sa Dikaprijom. Radi se o filmu "Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI", kriminalističkom trileru baziranom na bestseleru Dejvida Grana.

Radnja filma je smeštena u 20. godine prošlog veka i prikazuje niz ubistava pripadnika indijanskog naroda Osage u Oklahomi nakon što je na njihovoj zemlji otkrivena nafta. Bila je to jedna od prvih istraga FBI-a.

- Život Indijanaca koji su živeli u to vreme treba da rekonstruišemo i nadamo se da ćemo početi rad na filmu u septembru, čim Skorseze završi 'The Irishmana' - rekao je Dante Fereti koji je radio sa čuvenim rediteljem na njegovih devet filmova.

Ovo će biti šesti film za koji će Skorseze angažovati svog najdražeg glumca za glavnu ulogu, a dosad su zajedno radili na filmovima "Bande New Yorka", "Pokojni", "Avijatičar", "Zatvoreno ostrvo" i "Vuk sa Vol Strita".