Slučaj O Džej Simpson: Neočekivana odluka suda je uzdrmala Ameriku

Autor:

21.07.2017 15:00

Foto:

Foto:



Posle odsluženih devet godina zatvora za oružanu pljačku, žalbeni odbor oslobodio je O Džej Simpsona. Nekadašnji igrač američkog fudbala, glumac i komentator biće pušten iz zatvora u oktobru.

Sedamdesetogodišnji Simpson najpoznatiji je po suđenju koje je potreslo Ameriku pre dvadeset godina kada je oslobođen optužbi za ubistvo njegove supruge Nikol Braun Simpson i njenog prijatelja Ronalda Goldmana.

Simpson se pred žalbenom komisijom pojavio putem video-linka iz zatvora u kome je služio kaznu, prenosi Rojters. Tokom saslušanja Simpson je bio pognute glave i u suzama, dok su članovi žalbenog odbora jednoglasno odlučili da mu odobre uslovnu slobodu.

Simpson je rekao da mu je žao što su stvari tako ispale i da nije imao nikakvu nameru da počini krivično delo, dodavši da bi želeo da se to nikada nije ni desilo, prenosi AP.

Članovi odobora takođe su čuli svedočenja Simpsonove ćerke Arnel i Brusa Fromonga, jednog od dvojice kolekcionara sportskih suvenira koga je Simpson iz pretnju oružjem opljačkao 2007. godine u Las Vegasu. Simpsonova ćerka je na saslušanju rekla da samo želi da im se otac vrati kući.

Jedan od razloga zbog kojeg je Simpson oslobođen je jer se povinovao uslovima služenja kazne, prethodno nije osuđivan i, prema mišljenju članova odbora, predstavlja minimalnu opasnost po javnu bezbednost.

Maja Gašić

Autor