Rodžer Federer u suzama proslavio provratak na vrh ATP liste, Nole iskreno čestitao šampionu 

Autor:

17.02.2018 12:15

Foto:

Foto:



Švajcarac Rodžer Federer se u petak plasirao u polufinale turnira u Roterdamu čime je postao najstariji broj jedan u istoriji belog sporta.

Rodžer Federer: Pre Mirke sanjao je o ovakvim devojkama

Federer je pobedio u četvrtfinalu ATP turnira serije 500 tenisera Robina Hasea u tri seta 4:6, 6:1, 6:1 i na taj način obezbedio povratak na prvo mesto ATP liste posle više od pet godina.

Tridesetšestogodišnji Švajcarac nije mogao da zadrži suze nakon pobede, a svojim fanovima se na podršci zahvalio putem društvenih mreža.

Објава коју дели Roger Federer (@rogerfederer) дана 16. Феб 2018. у 12:43 PST

- Veče za pamćenje. Hvala svim navijačima koji su uz mene bili od početka - napisao je Federer u komentaru uz fotku.

Naš teniski as Novak Đoković, koji je nedavno imao manju operaciju lakta, u svom maniru, džentlmenski mu je čestitao na velikom dostignuću.

- Neverovatno dostignuće, Rodžere. Čestitke celoj tvojoj porodici i timu koji vodi Ivan Ljubičić - napisao je Nole, koji se zbog povrede lakta i pauze, trenutno nalazi na 14. mestu

Povrtkom na prvo mesto ATP liste u 36. godini, Rožer je oborio rekord koji je držao Noletov trener Andre Agasi koji je bio na vrhu sa 33 godine.

O neverovatnom uspehu u ovim godinama, Federer je rekao:


- Izgleda da sam najstariji teniser na poziciji jedan. Neko mi je možda to već spomenuo, ali očigledno mi nije bilo prijatno da to čujem - napisao je na tviteru uz šaljive emotikone Švajcarac.

Maja Gašić

Autor